NIKADA NE BISTE POGODILI ŠTA JE VIKTOR ORBAN U HOROSKOPU: Za ovaj znak se vezuju NEKE VEOMA GROZNE STVARI!
Viktor Orban, Foto: Profimedia

iznenadićete se

NIKADA NE BISTE POGODILI ŠTA JE VIKTOR ORBAN U HOROSKOPU: Za ovaj znak se vezuju NEKE VEOMA GROZNE STVARI!

Orbanova druga vlada sprovela je velike ustavne i pravne reforme u Mađarskoj

Objavljeno:

Viktor Orban je mađarski političar i predsednik vlade Mađarske.

Bio je predsednik vlade i od 1998. do 2002. godine predsednik je stranke Fides, koja je u koaliciji sa Hrišćansko demokratskom narodnom partijom na izborima 2010. godine osvojila 52,73% glasova, tj. dvotrećinsku većinu mesta u Mađarskom parlamentu. Dana 19. novembra 2016. godine, Viktor Orban je po dužini obavljanja funkcije predsednika vlade (10 godina i 327 dana, u 2 mandata), postao treći u mađarskoj istoriji, posle Kalmana Tise i Đerđa Lazara.

Iako protestant, Orban je poznat po svom dobrom odnosu sa vođama svih većih religija u Mađarskoj. Diplomirao je pravo 1987. godine na univerzitetu Etveš Lorand u Budimpešti.

Orbanova druga vlada sprovela je velike ustavne i pravne reforme u Mađarskoj. Orban se pozicionirao kao čvrst zagovornik suverenizma, u nekoliko navrata je dolazio u sukob sa Evropskom unijom. Tokom svog mandata, Orban je posebno ojačao odnose između Mađarske i Rusije.

1 / 8 Foto: Profimedia

Orban se protivi ilegalnoj migraciji. Njegova vlada je, kao odgovor na Evropsku migrantsku krizu, izgradila žičanu ogradu na granici između Mađarske i Srbije.

Mađarski građani su na referendumu odbacili plan Evropske unije o migrantskim kvotama, koji bi omogućio raspoređivanje izbeglica na teritoriji zemalja članica.

Zbog svog umerenog Evroskepticizma, populističke retorike i propagiranje koncepta iliberalne demokratije, Orban je postao jedan od najuticajnijih lidera u Evropskoj uniji.

Orbanovu politiku često opisuju kao Evro-skeptičnu i populističku a njegovu vladu kao Nacionalno-konzervativnu. Česta su poređenja Orbana i njegovih političkih stavova sa onim liderke francuskog Nacionalnog fronta, Marin Le Pen, britanskog premijera Dejvida Kamerona, lidera poljske partije Pravo i pravda Jaroslava Kačinskog, italijanskog premijera Matea Rencija kao i republikanskog predsedničkog kandidata u SAD Donalda Trampa, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Rođen je 31. maja 1963. godine u Sekešfehervaru, što znači da je u horoskopu Blizanac.

Pozitivne osobine Blizanaca:

Blizance krasi veoma velika inteligencija, brzina mišljenja i ogromna radoznalost. Neki od ovih ljudi stvarno su imnipotentni, a interesovanja Blizanaca uopšte su široka i raznovrsna. Oni obožavaju da uče.

Blizanac, to je obično veoma analitična osoba. Ona voli da upotrebljava svoj intelekt, naročito kad ima publiku. Ovu osobu mnogo više vodi razum nego emocije. U svakom slučaju, to nije osoba jednog jedinog načina mišljenja.

Blizanac može da bude veoma tolerantan i da u isto vreme misli na nekoliko načina o istoj stvari. On ume, takođe, da donosi brze odluke.

Prilagodljiv, Blizanac može da se oseća prijatno svuda. On može da se prilagodi svim situacijama i ljudima.

To je osoba koja retko sumnja u sebe. Sigurna je u svoje talente i u svoju sposobnost da misli. Najzadovoljniji je kad može da se pravi važan svojom pameću.

Nikada mu ne nedostaje mašte, uvek ima dovoljno novih ideja. To je prava pričalica. Uvek prati modu, ide u korak sa vremenom. Zato ga izgleda gotovo kroz ceo život prati mladolik izgled.

Literatura i umetnost idealna su polja za ljude rođene u ovom znaku. Kreativnost u bilo kojoj formi, zaštitni je znak i žene i muškarca Blizanca.

Oni su često veoma šarmantni, elokventni su i obično u centru pažnje. Mnogima su zbog toga veoma simpatični, naročito zbog životnog stava „lako ćemo“, kao i zbog odličnog smisla za humor.

Negativna strana Blizanaca:

Blizanac često započinje veoma mnogo stvari i poslova odjednom, a na kraju ne završi ništa. Mnogi Blizanci se veoma teško koncentrišu, a za neke je dubinsko ulaženje u problem pravo „špansko selo“.

Mogu da budu veoma površni. Često se užasno dosađuju, baš zbog svoje preterane želje da se stalno zabavljaju. Ne drže obećanja, a nekima od njih odgovornost je mislena imenica.

Iako izgledaju kao da su stručnjaci za mnoge teme, često to znaju samo površno. Zbog svoje blagoglagoljivosti obično na prvi pogled ostavljaju bolji utisak o sopstvenoj obrazovanosti.

Misle samo na sebe i na svoje sopstveno zadovoljstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.