OBAMA MOLI TRAMPA: Donalde, Putin nije u našem timu, veruj onome što ti kaže CIA!
Foto: Reuters / Kevin Lamarque

sumnjičavi barak

OBAMA MOLI TRAMPA: Donalde, Putin nije u našem timu, veruj onome što ti kaže CIA!

- Smatram da su Rusi pokušali da se umešaju, i da su uspeli u tome. U budućnosti bi to mogli da urade i u drugim zemljama - insistirao je Obama.
Objavljeno:

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama upozorio je američki narod i svog naslednika Donalda Trampa da "nikada ne dozvole sebi da više veruju Vladimiru Putinu nego obaveštajnoj zajednici SAD".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U intervjuu sa Džordžom Stefanopulosom na televiziji Ej-Bi-Si, Obama je ponovo insistirao na tvrdnji da su ruski hakeri umešali prste u američke predsedničke izbore, pozivajući se na "poverljive informacije iz CIA, NSA i ostalih američkih obaveštajnih službi".

- Smatram da su Rusi pokušali da se umešaju, i da su uspeli u tome. U budućnosti bi to mogli da urade i u drugim zemljama - insistirao je Obama.

foto: Reuters / Kevin Lamarque

Odlazeći predsednik pozvao je Donalda Trampa da ozbiljno shvati sajber pretnje, istakavši da je "neophodno da se Amerika ujedini nakon što je zavladala histerija usled podeljenih mišljenja o ruskom mešanju u izbore".

S druge strane, Donald Tramp je odbacio navode Baraka Obame i Demokratske partije SAD, rekavši da "navodno hakovanje ni u kom slučaju nije moglo da utiče na ishod izbora". Pritom, Tramp je uporno zahtevao dokaze o navodnoj ruskoj umešanosti, ali mu ih CIA nije predočila.

foto: Reuter/Lucas Jackson

Obama se ne slaže sa svojim naslednikom.

- Jedna od stvari koje sam zahtevao od novog predsednika jeste da razvije čvrstu vezu sa američkom obaveštajnom zajednicom, i da to bude jedan odnos pun poverenja. Veoma je važno da Kongres, koji je dvopartijsko telo, takođe tesno sarađuje sa sledećom administracijom, čime bi se stvorio jedan blok koji bi narednu sajber pretnju sveo na minimum - istakao je Barak Obama.

CIA i demokrate su poslednjih meseci uporedo kritikovale Kremlj, Donalda Trampa, kao i Vikiliks, čijeg su osnivača Džulijana Asanža nazvali "Putinovim čovekom". Obama je apelovao na Trampa da "shvati u kom timu igra".

- Svi moramo da stavimo prst na čelo i postanemo svesni za koji tim igramo. Mi smo u istom timu, Donalde, a u njemu ne igra Vladimir Putin.

foto: AP

Ako dođemo do tačke u kojoj ova zemlja ima više afiniteta prema lideru koji Ameriku i njen način života smatra pretnjom, nego prema sopstvenoj obaveštajnoj zajednici, onda su sajber pretnje naš najmanji problem - istakao je Barak Obama u svojoj poruci gledaocima američke nacionalne televizije.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.