BEZOS ODBRUSIO BAJDENU: Milijarder se obrušio na lidera, pale TEŠKE REČI - evo šta je imao da kaže o INFLACIJI!
Džef Bezos, Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

tenzije

BEZOS ODBRUSIO BAJDENU: Milijarder se obrušio na lidera, pale TEŠKE REČI - evo šta je imao da kaže o INFLACIJI!

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer odbacila je u nedelju njegove kritike, tvrdeći da su cene nafte pale za oko 15 dolara po barelu u poslednjih mesec dana, dok su cene na pumpi "jedva" pale

Objavljeno:

Treći i najbogatiji čovek na svetu, Džef Bezos kritikovao je američkog predsednika Džozefa Bajdena jer je pozvao naftne kompanije da na pumpama smanje cene goriva.

Bajden je na Tviteru napisao da je "ovo vreme rata i globalne opasnosti" i zahtevao od kompanija da snize visoke cene benzina, koje su u mnogim delovima zemlje porasle na oko pet dolara po galonu.

- "Smanjite cenu koju naplaćujete na pumpi da biste odrazili cenu koju plaćate za proizvod. I uradite to sada", rekao je predsednik.

Bezos je ubrzo nakon toga komentarisao ovaj poziv rečima:

"Jao. Inflacija je previše važan problem da bi Bela kuća nastavila da daje ovakve izjave. To je ili direktno pogrešno usmerenje ili duboko nerazumevanje osnovne tržišne dinamike", naveo je on.

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer odbacila je u nedelju njegove kritike, tvrdeći da su cene nafte pale za oko 15 dolara po barelu u poslednjih mesec dana, dok su cene na pumpi "jedva" pale.

1 / 7 Foto: Profimedia

"Pretpostavljam da nije iznenađujuće što mislite da naftne i gasne kompanije koje koriste tržišnu moć da ostvare rekordne profite na račun američkog naroda. To je način na koji Vi mislite da bi naša ekonomija trebalo da funkcioniše", napisala je ona na Tviteru.

Bonus video:

07:18

UKRAJINCI SU PRED VELIKIM IZAZOVOM! Obradović upozorava: Sada je prelomni period rata, DOĆI ĆE DO JOŠ VEĆEG RAZARANJA GRADOVA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.