CRNI BILANS: Zima odnela 33 života, u Poljskoj deset mrtvih za dan! (FOTO)
Foto: Fonetap

ledeno doba

CRNI BILANS: Zima odnela 33 života, u Poljskoj deset mrtvih za dan! (FOTO)

Od početka vikenda, u ledenom talasu koji je zahvatio Evropu poginulo je najmanje 33 osobe, uglavnom migranata i beskućnika, prenosi AFP
Objavljeno:

U Evropi su u nevremenu stradale najmanje 33 osobe, a zbog snežnih padavina i niskih temperatura širom kontinenta je otežan i saobraćaj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Turskoj su otkazane na stotine letova, a a snežne oluje zahvatile su i Kaliforniju, prenose agencije.

VANREDNO STANJE I U AMERICI: Rafovi prazni, snežna oluja zakovala severoistok SAD! (FOTO)

U Poljskoj je zbog ledenog vremena umrlo još 10 osoba od juče, a nedelja je bila najsmrtonosniji dan u toj zemlji ove zime.

Od početka vikenda, u ledenom talasu koji je zahvatio Evropu poginulo je najmanje 33 osobe, uglavnom migranata i beskućnika, prenosi AFP.

Jake snežne oluje zahvatile su i Tursku, blokirajući Istanbul sa skoro 65 centimetara snega, a zatvorene su i mnoge škole u tom gradu.

To je treći dan da je Istanbul blokiran, a zatvoren je i Bosfor zbog slabe vidljivosti. Otkazane su stotine letova, više od 10.000 putnika koji nisu došli do Istanbula su smešteni u razne hotele, a otkazane su i sve ture trajektom.

foto: Reuters

U Makedoniji je umro 68-ogodišnji beskućnik u glavnom gradu, Skoplju, dok je u Srbiji u Sjenici izmereno minus 33.

foto: Reuters

Saobraćaj na Dunavu i Savi je obustavljen, a u Beogradu migranti su se sklonili u skladište blizu železničke stanice, odbijajući i dalje da predju u prihvatne centre iz straha da bi mogli da budu deportovani nazad u svoje zemlje. - Veoma je teško, pogotovo noću kada temperatura bude i minus 15 stepeni - rekao je trinaestogodišnji dečak iz Avganistana Niamar. Prema rečima šesnaestogodišnjeg Ismaila, niko ne pomaže migrantima.

foto: AP

U snežnoj oluji koja je zahvatila SAD od Misisipija do Mejna stradale su četiri osobe, prenosi AP. Kako javlja AP, iz severne Nevade je zbog snažne zimske oluje evakuisano stotine ljudi, a zbog poplava koje je oluja prouzrokovala blokirani su putevi u Severnoj Kaliforniji.

foto: Reuters

Zbog poplava, danas su zatvorene i škole u oblasti Reno-Sparks gde je od subote proglašeno vanredno stanje, dok je snežna oluja u Severnoj Kaliforniji srušila drveće na kuće i vozila, a neko drveće je blokiralo i puteve. Škole su zatvoreni i u centralnom Sibiru, dok je nastava nastavljena u Moskvi gde se temperatura popela na minus 20. U Grčkoj i Italiji takodje je veoma hladno, a u obe zemlje je nekoliko migranata umrlo.

foto: Reuters

Izbeglički kampovi na grčkim ostrvima Lezbos, Samos i Ijos pokriveni su snegom, a uslovi života su veoma loši jer nema grejanja. Zbog toga su neki migranti premešteni u montažne kuće i šatore sa grejanjem.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.