ČOVEK KOJI ZNA: Predvideo je Bregzit i Trampa, sada tvrdi da će se EU raspasti u 2017!
Foto: Reuters

brod polako tone ...

ČOVEK KOJI ZNA: Predvideo je Bregzit i Trampa, sada tvrdi da će se EU raspasti u 2017!

Blajt tvrdi da će se EU raspasti i to možda čak i pre nego što Velika Britanija pokrene raspravu u članu 50, što je formalni proces izlaska iz Unije
Objavljeno:

Profesor koji je predvideo Bregzit i pobedu Donalda Trampa sada kaže da će se Evropska unija raspasti do kraja ove godine, prenosi zagrebački “Indeks”.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako navode, profesor Mark Blajt koji predaje političku ekonomiju na Braun univerzitetu je pored Trampa i Bregzita predvideo i rezultat italijanskog referenduma. Time je najavio najveća politička iznenađenja za 2016. godinu, a sada u najavi ima jedno i za 2017. godinu.

BOMBA! Vlasnik Fejsbuka će biti SLEDEĆI PREDSEDNIK SAD!

Blajt tvrdi da će se EU raspasti i to možda čak i pre nego što Velika Britanija pokrene raspravu u članu 50, što je formalni proces izlaska iz Unije. Osim toga, tvrdi i da bi za Francusku kobne posledice mogla imati politika sprečavanja izbora Marin Le Pen koja ima veliku podršku u biračkom telu.

foto: Reuter/Lucas Jackson

- Imamo izbore u Francuskoj koji u sve bliži, u kojima je jako uverljiva opcija pobede Nacionalnog fronta u prvom krugu. Tada će svi u Francuskoj organizovati veliku koaliciju koja će pokušati da spreči njen izbor. To bi značilo da će birači levice u Francuskoj imati mogućnost izabrati nekoga ko će u Francusku nakon osam godina stagnacije hteti da dovede ekonomsku politiku Margaret Tačer, a to će biti jako teško - navodi Blajt za BBC.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.