U OVOJ ZEMLJI JE TOLIKA VRUĆINA DA JE ČAK I OVO MOGUĆE: Inovacija nema šta, i to na SKUTERU! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Twitter/@hvgoenka

TOPLOTNI TALAS

U OVOJ ZEMLJI JE TOLIKA VRUĆINA DA JE ČAK I OVO MOGUĆE: Inovacija nema šta, i to na SKUTERU! (VIDEO)

Toplotni talas se proglašava kada je maksimalna temperatura iznad 40 stepeni Celzijusa i najmanje 4,5 stepena iznad normalne najmanje dva uzastopna dana

Objavljeno:

Sa porastom temperatura širom Indije, mnogi ljudi koriste nove i inovativne načine da se bore protiv vrućine. Video koji je podelio preduzetnik Harš Goenka podiže ovo na novi nivo pokazujući čoveka koji koristi toplotu da skuva dosu (popularno južno indijsko jelo) na sedištu svog skutera.

Video, koji je pogledan blizu 30.000 puta, prikazuje čoveka koji koristi dosa testo poznatije kao maavu na tamilskom i širi ga u kružnom obliku na skuteru tokom dana. Natpis u video snimku kaže: „Vespa Dosa napravljena od profesionalaca na temperaturi od 40 stepeni napolju leti".

Na snimku se dalje vidi kako muškarac pokazuje polukuvano testo da bi otkrio da je druga strana postala blago smeđa.

Harš Goenka, koji je predsednik RPG Enterprises-a, podelio je video sa natpisom: „Pogledajte naš inovativni duh! Evo osobe koja eksploatiše vrućinu napolju i pravi dosu!“

Objava ima brojne komentare pri čemu je jedan korisnik rekao „Korišćenje obnovljive energije“, dok je drugi dodao „Vau! Ušteda na gorivu i ugljeničnom otisku. Pomaganje Vladi da kontroliše inflaciju i smanji cene."

U međuvremenu, toplotni talas koji je u toku pooštrio je svoj pritisak na delove Delhija u nedelju, a živa je prešla oznaku od 45 stepeni Celzijusa na šest lokaliteta.

Maheš Palavat, potpredsednik (klimatske promene i meteorologija), Skimet Prognoze, rekao je da bi Delhi, Harijana, Pendžab, severni Radžastan i zapadni Utar Pradeš mogli imati aktivnosti predmonsuna od 10. juna. Maksimalna temperatura u glavnom gradu može pasti do 40-41 stepen Celzijusa do subote.

„Monsun će prekriti istočnu Indiju do 15. juna, što će intenzivirati predmonsunske aktivnosti u severozapadnoj Indiji“, rekao je on.

Toplotni talas se proglašava kada je maksimalna temperatura iznad 40 stepeni Celzijusa i najmanje 4,5 stepena iznad normalne najmanje dva uzastopna dana.

Ozbiljni toplotni talas se proglašava ako je odstupanje od normalne temperature za više od 6,4 stepena, prema Indijskom meteorološkom odeljenju (IMD).

(Espreso/ndtv.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.