POGREŠNO OPTUŽEN: Proglasili ga za monstruma ni krivog ni dužnog! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Associated Press

SVE SE ODMOTAVA

POGREŠNO OPTUŽEN: Proglasili ga za monstruma ni krivog ni dužnog! (FOTO) (VIDEO)

Jahja Maršapov je pogrešno poistovećen sa čovekom koji je ubijao u Istanbulu
Objavljeno: 15:33h

Turski mediji su pogrešno identifikovali čoveka koji je izveo krvavi napad na istanbulski noćni klub u kojem je poginulo 39 osoba. Masakr na Bosforu je, napisali su, izveo 28-godišnji Iakhe Mašrapov, ISIS-ov militant iz Kirgistana.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Turci su naveli da je Mašrapov doleteo u Tursku 20. novembra, a sa sobom je doveo ženu i dvoje dece. Potom su preko Ankare došli u Konju u centralnoj Turskoj.

NEUSPEŠNA AKCIJA TURSKE POLICIJE: Objavljena fotografija osumnjičenog TERORISTE, ali niko nije uhapšen! (FOTO)

On je, napisali su, 29. decembra otputovao za Istanbul, a napadačeva supruga, koju je ispitala turska policija, tvrdi da je za pucnjavu čula tek kada se vest pojavila na televiziji i kako nije imala pojma da je njen suprug simpatizer ISIS-a.

Kada je policija objavila fotografije osumnjičenog, komšije su pozvale policiju i identifikovale ga. Međutim, izgleda da su pogrešnog čoveka optužili za masakr u Istanbulu.

Jahja Maršapov je pogrešno poistovećen sa čovekom koji je bio u Istanbulu i tvrdi da ne poznaje osobu koja je izvršila napad. On je 31. decembra bio u Kirgistanu, a 1. janura je otišao u Istanbul poslom. Kako kaže, policija ga je ispitivala i pustila ga nakon što je shvatila da on nije napadač.

Policija je uhapsila desetak osoba za koje se sumnja da su pomagale Iakheu. Dan ranije Turci su objavili fotografije navodnog napadača na trgu Taksim u Istanbulu. On je sam sebe fotografisao nekoliko sati pre nego što je s kalašnjikovim upao u noćni klub.

Mašrapov tvrdi da ne poznaje osobu koja se sumnjiči za napad, čije je fotografije video u medijima, niti mu je jasno odakle fotografije njegovog pasoša u turskim novinama i sajtovima.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.