AKO PLANIRATE MESTO ZA ODMOR SA DECOM OVO JE DESTINACIJA ZA VAS: Top 5 letovališta u omiljenoj lokaciji SRBA!
Grčka, Foto: Profimedia

nećete se pokajati

AKO PLANIRATE MESTO ZA ODMOR SA DECOM OVO JE DESTINACIJA ZA VAS: Top 5 letovališta u omiljenoj lokaciji SRBA!

Luksuzna hotelska naselja uz plažu, prelepe vile koje će vam pružiti osećaj kao da ste kod kuće

Objavljeno:

Pronalaženje najbolje destinacije u Grčkoj za odmor sa decom nije samo pronalaženje najboljeg letovališta ili smeštaja. Reč je o celom iskustvu koje mora biti skrojeno za savršen porodični odmor. Na vašu sreću, Grčka ima bogatu ponudu i za roditelje s decom.

Bez obzira da li planirate odmor sa bebom, malim detetom ili tinejdžerom, Grčka može biti savršen izbor za vas. Luksuzna hotelska naselja uz plažu, prelepe vile koje će vam pružiti osećaj kao da ste kod kuće, lako dostupna odmarališta, stotine peščanih plaža, toplo plitko more i savršeno prirodno okruženje su samo neke od prednosti ove zemlje, ako se odlučite da je posetite s vašom decom.

U narednim redovima ćemo vam otkriti 5 najboljih destinacija u Grčkoj za odmor sa decom.

Krf

Krf je najveće i najluksuznije ostrvo Jonskog mora. Sa spektakularnim pejzažem i morem, malim tradicionalnim selima i ljubaznim ljudima, Krf je među najboljim destinacijama u Grčkoj za porodični odmor. Krf nudi za svakog po nešto, pa se nećete razočarati bilo da ga posetite sa mlađom ili starijom decom.

Šarmantni Krf, glavni grad istoimenog ostrva, sa svojim starim i uglednim gradskim centrom skrivenim u prijatnoj senci mediteranskog bujnog zelenila, često se naziva baštenskim ostrvom i lokacija je na Krfu koju svakako ne smete propustiti. Krf je kroz istoriju bio omiljena destinacija evropske aristokratije. Značajan primer je carica Elizabeta od Bavarske, koja je izgradila luksuznu palatu Ahilion, jednu od najpoznatijih znamenitosti Krfa.

Krf je najbolji izbor za porodični odmor u avgustu kada je temperatura vode najprijatnija, što ga čini savršenim za celodnevno kupanje. Deca će takođe voleti ovo ostrvo zbog brojnih dugih peščanih plaža i kristalno čistog mora.

Dasija, Kasiopi, Barbati, Paleokastrica, Glifada su neka od najboljih mesta za odmor sa decom. Dok je Dasija najbolja strateška tačka za dalje razgledanje na ostrvu, zbog blizine gradu Krf, sva ostala pomenuta sela mogu se pohvaliti svojim divnim plažama i fantastičnim kristalno čistim morem. Naravno, jedna od poznatih porodičnih znamenitosti na ostrvu je i Akvalend, akva park u kome možete provesti nezaboravan sunčan dan na Krfu.

1 / 9 Foto: Profimedia

Tasos

Tasos je savršen izbor za odmor u Grčkoj za sve one koji uživaju u netaknutoj prirodi, raznovrsnim plažama i tihim i mirnim mestima.

Tasos se često naziva smaragdom Egejskog mora zbog svoje bujne vegetacije i savršenih klimatskih uslova. Glavni grad Tasosa i glavna luka ostrva, Limenas, udaljen je samo 12 kilometara od kopna, najvećeg grada u ovoj oblasti Grčke, Kavale, i aerodroma.

Tasos je lako dostupno ostrvo sa dugim, peščanim plažama, što ga čini najboljim izborom za porodice sa mlađom decom.

Ako uživate u malim tradicionalnim selima, prelepim plažama i više volite aktivan odmor koji podrazumeva da ćete svaki dan provoditi na nekoj drugoj plaži koja oduzima dah, onda je Tasos savršena opcija za vašu porodicu!

Halkidiki

Halkidiki je najpoznatija letnja oblast za porodičan odmor u celoj Grčkoj. To je najomiljenija letnja destinacija samih Grka, ali i mnogih Evropljana, uključujući i građane naše zemlje.

Halkidiki je poluostrvo sa tri manja poluostrva, Kasandrom, Sitonijom i Atosem. Dok je Kasandra elegantniji deo poluostrva sa uglavnom luksuznim smeštajem, Sitonija pleni svoje posetioce netaknutom prirodom, divljim pejzažima i tirkiznim morem. Atraktivne, peščane plaže, plitka topla voda, očaravajuća priroda i specifičan miris vazduha čine Halkidiki jednim od najpoželjnijih regiona za porodično letovanje.

Na Halkidikiju postoje bukvalno stotine sela i sva su pogodna za porodice. Razne plaže i aktivnosti, priroda koja oduzima dah, luksuzni hoteli i vile pružiće vam potpuno novi pogled na provođenje odmora sa decom.

Peloponez

Peloponez je najpoznatiji po svojim istorijskim znamenitostima. S druge strane, njegova prelepa priroda, duge peščane plaže i kvalitetan smeštaj u blizini mora, čine ga savršenim izborom za porodično letovanje u Grčkoj.

Najpoznatiji turistički grad na Peloponezu je Nafplio, prva prestonica Grčke i po mnogima najromantičnije mesto u ovoj zemlji. Uski prolazi u senci starih vila, tradicionalne taverne, srednjovekovni venecijanski zamak Burci sa pogledom na celu luku i blizina najatraktivnijih plaža ovog kraja čine Peloponez savršenim izborom za porodični odmor u Grčkoj sa mlađom, ali i malo starijom decom.

Dva mesta koja ne smete propustiti kada provedete leto na Peloponezu su Monemvasija, srednjovekovni grad prepun dobro očuvanih kamenih vila, i Elafonisos, malo grčko ostrvo između Peloponeza i Kitire, koje je zapravo najbolja destinacija na Peloponezu za odmor sa decom.

Elafonisos se često naziva grčkim Karibima, zbog egzotičnih plaža, kristalno čistog Egejskog mora i prekrasnih dugih peščanih plaža. Plaža Simos je najatraktivnija i najpoznatija plaža na Peloponezu, koju ćete obožavati i vi i vaša deca!

Naksos

Naksos je najveće ostrvo u grupi ostrva Kiklada, a ako tražite elegantno, ne toliko popularno i prepuno mesto, Naksos će biti savršen izbor za vas.

Za razliku od Mikonosa i Santorinija koja se ubrajaja među najpopularnija ostrva na svetu i privlače bogate goste, Naksos je znatno mirniji i podesniji za porodice.

Tri zlatno-peščane plaže na kojima ćete najviše uživati sa svojom decom su svakako plaža Sahara, Naksos Plaka i Agios Prokopios, koja se smatra jednom od najboljih plaža u Evropi.

Grčka, Letovanje
foto: Profimedia

Tradicionalno selo Halki će vas impresionirati tipičnom ostrvskom arhitekturom i ljubaznim ljudima, mnoštvom arheoloških nalazišta i jednim od najlepših zalazaka sunca u celoj Grčkoj, u kome možete uživati sa čuvene Portare.

(Espreso / Grčkainfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.