MASOVNA ZARAZA MAJMUNSKIH BOGINJA U NEMAČKOJ! Postoji 1 paralela kod OBOLELIH
Majmunske boginje, Foto: YT Printscreen Al Jazzera

ŠIRI SE

MASOVNA ZARAZA MAJMUNSKIH BOGINJA U NEMAČKOJ! Postoji 1 paralela kod OBOLELIH

Majmunske boginje smatraju se manje zaraznom bolešću u poređenju sa velikim boginjama, koje su iskorijenjene od 1980. godine

Objavljeno:

Oko tri nedelje nakon prvog slučaja majmunskih boginja u Nemačkoj, broj zaraženih koje je registrovao Institut Robert Koh (RKI), nacionalni institut za borbu protiv zaraznih bolesti, porastao je na 113 i svi su muškarci.

- U svim slučajevima infekcije u Nemačkoj prijavljenim RKI-ju radi se o muškarcima - saopštila je portparolka Instituta.

Prema ranijim podacima, čini se da je Nemačka jedna od evropskih država sa posebno visokim brojem zaraženih, zajedno s Britanijom, Španijom i Portugalom.

Majmunske boginje smatraju se manje zaraznom bolešću u poređenju sa velikim boginjama, koje su iskorenjene od 1980. godine.

Prema Institutu, virus se obično prenosi s osobe na osobu bliskim fizičkim kontaktom. Stručnjaci su upozorili na mogućnost daljeg širenja virusa, posebno na festivalima i zabavama.

1 / 5 Foto: YT Printscreen Al Jazzera

Prema informacijama iz regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu od prošle nedelje, dosadašnji podaci pokazuju da se epidemija pojavila još sredinom aprila.

To je najveća i najraširenija epidemija majmunskih boginja ikad zabeležena izvan endemskih područja u zapadnoj i središnjoj Africi.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.