DRAMA NA POMOLU! Mask nagoveštava ODUSTAJANJE od kupovine TVITERA, sada ima NOVI zahtev!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

tviter

DRAMA NA POMOLU! Mask nagoveštava ODUSTAJANJE od kupovine TVITERA, sada ima NOVI zahtev!

Mask je ranije rekao da će "privremeno pauzirati" dogovor, dok čeka da društvena mreža dostavi podatke o broju lažnih naloga

Objavljeno:

Ilon Mask je upozorio da bi mogao da odustane od ponude da kupi "Tviter" za 44 milijarde dolara ukoliko ova društvena mreža ne dostavi podatke o spamu i lažnim nalozima, rekao je milijarder u pismu koje je danas uputio ovoj kompaniji.

U pismu se navodi da "Tviter" vrši "jasnu materijalnu povredu" pravila i da Mask zadržava sva pravo da raskine sporazum o preuzimanju kompanije.

Mask je ranije rekao da će "privremeno pauzirati" dogovor, dok čeka da društvena mreža dostavi podatke o broju lažnih naloga.

"Mask veruje da 'Tviter' transparentno odbija da ispoštuje svoje obaveze prema dogovoru o preuzimanju, što izaziva dodatne sumnje da kompanija zadržava tražene podatke zbog bojazni od onoga što će Maskova analiza tih podataka da otkrije", navodi se u pismu.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Tviterove" akcije oslabile su za 5,5 odsto, odnosno na vrednost od 37,95 dolara za jednu akciju, u današnjem trgovanju na berzi.

Bonus video:

04:41

BRZE VESTI 06.06.2022. 13:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.