ZAVRŠENA ISTRAGA PROTIV "PUTINOVOG KUMA"! Evo kako mu se PIŠE i koliko godina zatvora mu preti
Viktor Medvedčuk, Foto: Profimedia

zatvor

ZAVRŠENA ISTRAGA PROTIV "PUTINOVOG KUMA"! Evo kako mu se PIŠE i koliko godina zatvora mu preti

Viktor Medvedčuk, kojeg često nazivaju "crnim princem" ukrajinske politike, navodno je dve decenije odan Putinu, godinama vodi prorusku političku stranku u Ukrajini

Objavljeno:

Opozicioni političar Viktor Medvedčuk, koji je optužen za izdaju u Ukrajini, suočava se sa 15 godina zatvora, objavio je državni istražni biro Ukrajine.

Odeljenje je ranije u četvrtak saopštilo da je završena istraga protiv Medvedčuka po optužbama za izdaju i da je slučaj poslat sudu.

- Optuženom preti kazna zatvora do 15 godina sa ili bez oduzimanja imovine - saopštio je Državni istražni biro na svom Telegram kanalu.

Istražni biro je u aprilu objavio da je Medvedčuk uhapšen i da se nalazi u pritvoru.

Za njega kažu da je najbolji prijatelj Vladimira Putina u Ukrajini, ali Kremlj je rekao da neće učestvovati u razmeni kako bi obezbedio njegovu slobodu.

Viktor Medvedčuk, kojeg često nazivaju "crnim princem" ukrajinske politike, navodno je dve decenije odan Putinu, godinama vodi prorusku političku stranku u Ukrajini, čak i nakon ruske aneksije Krima 2014. godine i početka sukoba u Donbasu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Facebook/Володимир Зеленський

Njih dvojica su navodno zajedno išla na odmore u Putinovu rezidenciju u Sočiju na Crnom moru i u Medvedčukovu vilu na Krimu. Putin je kum njegovoj ćerki Dariji.

Bonus video:

02:59

OZBILJAN PROBLEM U SRBIJI! U protekle 4 godine isplaćeno 5 MILIJARDI DINARA odštete zbog ujeda pasa

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.