"KASAPIN IZ SIRIJE" NESTAO U AKCIJI: Gde se KRIJE ruski komandant? NEMA GA NIGDE, a sumnja se samo na jedno
Aleksandar Dvornikov, Foto: Printscreen/youtube/ Kals TV

dvornikov

"KASAPIN IZ SIRIJE" NESTAO U AKCIJI: Gde se KRIJE ruski komandant? NEMA GA NIGDE, a sumnja se samo na jedno

Ruska operacija je nastavila da koči pod Dvornikovim jer lideri zemlje nisu bili u stanju da promene karakter ruske vojske

Objavljeno:

Glavni komandant Rusije u sukobu u Ukrajini, general Aleksandar Dvornikov, nije viđen dve nedelje, što je dovelo do toga da neki američki zvaničnici spekulišu da je možda razrešen dužnosti, objavio je The New York Times u utorak.

Dvornikov je prvobitno bio raspoređen u Ukrajinu u aprilu usred promene rukovodstva koja je naširoko tumačena kao priznanje ruskog predsednika Vladimira Putina da je ratni plan Moskve propao u ranijim mesecima.

The Times je ranije citirao američke zvaničnike koji su rekli da su, pre imenovanja Dvornikova, ruski generali vodili sukob iz Moskve bez centralnog komandanta bojnog polja.

Dvornikovo imenovanje kao komandanta na terenu je trebalo to da promeni.

Jedan od njegovih glavnih ciljeva bio je da poboljša koordinaciju među jedinicama u Ukrajini, preneo je ranije BBC, citirajući zapadne zvaničnike.

Pre početka specijalne operacije u Ukrajini, Dvornikov je dobio nadimak "Kasapin iz Sirije" zbog njegove uloge u ruskom bombardovanju zemlje na strani snaga Bašara Al Asada.

Aleksandar Dvornikov
foto: Printscreen/youtube/ Kals TV

Prema ukrajinskim zvaničnicima, slično kao i u Siriji, teritorije u Donbasu pod kontrolom Ukrajine teško su bombardovane u okviru nove ruske strategije pod Dvornikovim, a jedan grad pogođen je "200 puta za minut".

Međutim, The Times prenosi da Dvornikovi napori još uvek nisu doneli nikakve značajne rezultate.

Rusija još uvek nije komentarisala navode o navodnom razrešenju Dvornikova.

Prošle nedelje je američki zvaničnik rekao da je Rusija izgubila oko 1.000 tenkova, značajan broj trupa, borbenih sredstava, i aviona od početka sukoba 24. februara.

Dok su ruske snage osvojile kontrolu nad Mariupoljom posle duge opsade, izgubili su Harkov, drugi po veličini ukrajinski grad, sredinom maja.

U međuvremenu su neki izveštaji preneli da su ih ukrajinske snage potisnule sve do ruske granice.

1 / 11 Foto: Profimedia

- Ruska operacija je nastavila da koči pod Dvornikovim jer lideri zemlje nisu bili u stanju da promene karakter ruske vojske - rekao je za The Times Frederik V. Kejgan iz Američkog instituta za preduzetništvo.

Prema pisanju The Times-a, osnovni nedostaci ruske vojske uključuju to da njene kopnene jedinice nisu obučene da same donose odluke u borbi i da njene vazdušne snage ne ostaju u ukrajinskom vazdušnom prostoru da bi postigle nadmoć u vazduhu.

Bonus video:

02:31

NAŠ RIJALITI UČESNIK OŽENIO POPULARNOG DENSERA! Proslavio se u čuvenom rijalitiju, a EVO GDE JE I ŠTA SADA RADI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.