MEDVEDEV PORUČIO OBAMI: Počivaj u miru, druže!
Foto: Reuters

diplomatski ratovi

MEDVEDEV PORUČIO OBAMI: Počivaj u miru, druže!

SAD su kao odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore u Americi uvele niz oštrih sankcija Moskvi koje uključuju proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva objekta
Objavljeno: 10:52h

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je žaljenje što odlazeća administracija američkog predsednika Baraka Obame okončava mandat sa "antiruskom agonijom".

Medvedev je to objavio na Tviteru, a poruku je završio epitafom "R.I.P. (počivaj u miru)", prenela je agencija Tass.

- Veoma je tužno što Obamina administracija, koja je započela mandat naporima da obnovi saradnju, završava mandat antiruskom agonijom. R.I.P. - naveo je Medvedev u tvitu.

SAD su kao odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore u Americi uvele niz oštrih sankcija Moskvi koje uključuju proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva objekta.

foto: Fonet

- Naredio sam preduzimanje više akcija kao odgovor na agresivno zastrašivanje ruske vlade prema američkim zvaničnicima i sajber operacije čija meta su bili američki izbori - rekao je američki predsednik Barak Obama, prenosi AFP. Ove akcije, kako je naveo, nisu ceo odgovor SAD na "agresivne aktivnosti Rusije", prenosi Rojters.

foto: Reuters / Kevin Lamarque

- Nastavićemo da preduzimamo različite akcije u vreme i mesto koje izaberemo, a neke od njih neće biti objavljene - dodao je. Američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je američkoj agenciji da je ruskim diplomatama dato 72 sata da napuste SAD.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.