OVA DEVOJKA JE PREMINULA NA ISTI NAČIN KAO MATEJ: Pronađena u REZERVOARU sa vodom, a EVO gde je viđena pred SMRT!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ BuzzFeed Unsolved Network, Printscreen/TikTok, Printscreen, Wikipedia

bizarne smrti

OVA DEVOJKA JE PREMINULA NA ISTI NAČIN KAO MATEJ: Pronađena u REZERVOARU sa vodom, a EVO gde je viđena pred SMRT!

Matejevo neobično ponašanje se može povezati sa pomenutim ,,čudnim ponašanjem" Elise Lam, gde možemo da pretpostavimo da je uzrokovano sličnim stanjem svesti

Objavljeno: 18:56h
Ana Klikovac

Srceparajuća tragedija u kojoj je mladi splićanin Matej Periš izgubio život potresla je ceo Balkan, ostavljajući nas sve da se kolektivno zapitamo: ,,Kako je došlo do incidenta i da li je isti mogao da se spreči?"

Vođeni tim pitanjem, prisetili smo se jednako tragične smrti mlade Elise Lam u Los Anđelesu 2013. godine, u želji da napravimo paralele između dva incidenta.

Treba imati na umu da će se o uzroku Matejeve smrti znati više kroz nekoliko dana, te da teorije koje će se naći u tekstu koji sledi ne treba smatrati činjenicama.

Početak kraja

Elisa Lam je bila 21-o-godišnja kanadska turistiknja koja je stigla u Hotel Sesil u Los Anđelesu 26. januara 2013. godine. Devetnaestog februara, 18 dana nakon što je poslednji put viđena, njeno telo je pronađeno u rezervoaru sa vodom na krovu hotela.

U izjavi nakon njene smrti je rečeno da je Eliza isprva bila smeštena u hostelskom tipu sobe, da bi potom bila premeštena u zasebnu sobu zbog žalbi na njeno ,,čudno ponašanje". Takođe je istaknuto da je Elisa imala bipolarni poremećaj i da ga je kontrolisala uz pomoć četiri različita leka, što bi moglo objasniti njeno ponašanje.

Poslednje izdanje

Elisa Lam je poslednji put viđena kako ulazi u lift, pritiska nekoliko tastera i potom se povlači u ugao lifta, kao da se krije od nekoga. Vrata lifta ostaju otvorena i Lisa s vremena na vreme ,,iskače" kroz njih i paranoidno proverava da li se neko nalazi u hodniku.

U jednom trenutku deluje kao da prazgovara sa nekim direktno ispred nje, sve dok pomera ruke na vrlo neprirodan način.

Pronalazak i misterija smrti

Elisa je pronađena u rezervoaru sa vodom na vrhu zgrade 18 dana nakon bizarnog snimka u liftu, kada su gosti hotela počeli da se žale na slab vodeni pritisak.

Spasilačke službe su odmah prionule na posao kada je Elisino beživotno telo primećeno kako pluta u jednom od rezervoara na krovu Hotela Sesil. Telo je bilo golo i nije bilo ranjeno. Toksikološki nalaz takođe nije detektovao tragove droge niti alkohola.

Postoji teorija da je zbog svog bipolarnog stanja, Elisa podlegla halucinacijama koje su je navele da se popne na krov, otvori poklopac rezervoara težak oko devet kilograma, uđe u rezervoar, zatvori ga i u njemu skine odeću sa tela.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/ BuzzFeed Unsolved Network

S obzirom da telo nije pretrpelo traumu, niti su u njega unete toksične supstance, ubistvo kao uzrok smrti nije stavljeno u obzir.

Ričard Ramirez, Rikardo Ramirez
foto: Profimedia

Još jedna teorija je da je Elisu na kobni čin naveo duh ozloglašenog ubice Rikarda ,,Ričarda" Ramireza koji je odsedao u hotelu između 1984. i 1985. godine i izvršio trinaest ubistava. Razlog postojanja ove teorije je komunikacija između Elise i nevidljive figure u hodniku ispred lifta.

Paralela sa Matejem Perišom

Kao što je već poznato hrvatski državljanin Matej Periš je tragično preminuo nakon što je mladić nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine. Matej je zašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

On je samo je u jednom trenutku pokušao da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana ,,Savanova", gde mu se izgubio svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana ,,Savanova", kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Matejevo neobično ponašanje se može povezati sa pomenutim ,,čudnim ponašanjem" Elise Lam, gde možemo da pretpostavimo da je uzrokovano sličnim stanjem svesti.

1 / 13 Foto: Printscreen/tiktok, Printscreen

Iako, nije potvrđeno da je Matej patio od bilo kakvih mentalnih ili psihičkih problema, njegovo ponašanje blago naginje ka toj tvrdnji, posebno znajući da je pitanje muškog mentalnog zdravlja rastući rastući problem širom sveta, te da mnogi pripadnici muškog pola nikada ne bivaju dijagnostikovani zbog duboko ukorenjene društvene stigme.

Mateja, koliko je poznato niko nije jurio, ali postoji sumnja da mu je neko pretio putem poruka poslatim na njegov mobilni telefon. Ako želimo, ovde možemo napraviti još jednu paralelu sa slučajem Elise Lam, gde je pomenuta teorija duha serijskog ubice koji je navodno naveo devojku da digne ruku na sebe. Međutim, za ovu tvrdnju ne postoje razumni dokazi, osim pomenutih poruka putem kojih je mogao dobiti pretnje.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

Igra čekanja

Na kraju krajeva, sve teorije su samo teorije i ne smemo ih ni u kom slučaju shvatati ozbiljno i zbog poštovanja posla stručnjaka koji su u procesu otkrivanja istine i zbog porodice koja je konačno dobila mir u duši, iako na vrlo potresan način.

Sada nam ostaje samo da igramo ,,igru čekanja" u nadi da će rezultati koji slede doneti više odgovora i jednom zauvek rešiti misteriju kobnog incidenta, onog koji nikada neće biti zaboravljen u istoriji Balkana.

Bonus video:

01:59

SVI SE BAVE PUTINOVIM ZDRAVLJEM, A ZABORAVLJAJU ONE DEMENTNE! Stručnjaci o teoriji da je ruski predsednik imao KANCER

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.