ŠVEDSKA ŠALJE DELEGACIJU U TURSKU DA UMIRE ERDOGANA: Organizovana HITNA INTERVENCIJA!
Foto: AP

opasno

ŠVEDSKA ŠALJE DELEGACIJU U TURSKU DA UMIRE ERDOGANA: Organizovana HITNA INTERVENCIJA!

Finska takođe će poslati zahtev za prijem u NATO, međutim Turska je iznenadila svoje saveznike rekavši da neće pozitivno gledati na prijave Finske i Švedske

Objavljeno:

Švedska šalje delegaciju u Tursku povodom ulaska u NATO savez. Vladajuća partija socijaldemokrata u Švedskoj su u nedelju zvanično odlučile da odustanu od svog sedamdesetrogodišnjeg protivljenja ulasku u NATO.

"Švedska će poslati svoje diplomate u Tursku kako bi pokušali da ubede Ankaru da se ne protivi planu Stokholma da se pridruži NATO. Vlada Švedska nada se brzom pristupanju u NATO, napuštajući višedecenijsku vojnu neutralnost posle ruskog napada na Ukrajinu 24. februara", izjavio je danas švedski ministar odbrane Peter Hulktvist.

Finska takođe će poslati zahtev za prijem u NATO, međutim Turska je iznenadila svoje saveznike rekavši da neće pozitivno gledati na prijave Finske i Švedske.

Predsednik Turske Redžip Tajip Erdogan reagovao je na ulazak Finske i Švedske izjavom da su "skandinavske zemlje utočište za terorističke organizacije"!

"Poslaćemo grupu diplomata na razgovore u Tursku kako bismo videli kako to može da se reši i o čemu se zapravo radi", rekao je švedski ministar odbrane Peter Hultkvist za javni servis SVT.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.