NOVI PREDLOG BORELJA! EU da uradi sa ruskom imovinom ono što je Amerika sa avganistanskom
Žozep Borelj, Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

eu

NOVI PREDLOG BORELJA! EU da uradi sa ruskom imovinom ono što je Amerika sa avganistanskom

Vašington je zamrznuo avganistanska sredstva nakon što su talibani preuzeli vlast u toj zemllji i planira da iskoristi taj novac za pomoć avganistanskom narodu

Objavljeno:

Evropska unija trebalo bi da razmotri mogućnost zaplene zamrznutih ruskih deviznih rezervi kako bi pomogla u plaćanju troškova za obnovu Ukrajine posle rata.

To je izjavio visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

On je u intervjuu za "Fajnenšel tajms" rekao da bi bilo logično da EU uradi isto ono što su Sjedinjene Države uradile sa imovinom avganistanske Centralne banke nakon što su talibani došli na vlast, prenosi agencija Rojters.

"Imamo novac u džepu i neko mora da mi objasni zašto je to dobro za avganistanski novac, a nije dobro za ruski novac", rekao je Borelj.

1 / 5 Foto: Profimedia

Vašington je zamrznuo avganistanska sredstva nakon što su talibani preuzeli vlast u toj zemllji i planira da iskoristi taj novac za pomoć avganistanskom narodu, dok će ostatak zadržati za moguće tužbe protiv islamističkih militanata u vezi sa terorizmom, podseća Rojters.

Bonus video:

13:17

ZGROŽEN SAM ŠTO AMERIKU NAZIVATE OKUPATOROM: Žestoka svađa Antonijevića i Kastratovića: Optužio generala da iznosi TEORIJE ZAVERE

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.