Pronađen trup aviona koji je pao u Crno more, u toku pripreme za izvlačenje!
Foto: Reuters

velika tragedija

Pronađen trup aviona koji je pao u Crno more, u toku pripreme za izvlačenje!

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da istraga o uzroku pada putničkog aviona Tu-154 ide u četiri pravca, ali da nema dokaza da bi teroristički napad ili sabotaža mogli biti jedan od uzroka
Objavljeno: 15:19h

Rusko ministarstvo za vanredne situacije objavilo je danas da su spasilačke ekipe pronašle trup aviona koji se sa 92 putnika i članova posade srušio u Crno more.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Agencija Tas s navodi da su ronioci uočili pet metara dugačak deo trupa aviona u oblasti gde su ranije pronađeni i drugi delovi letelice. Ruska agencija navodi da su u toku pripreme izvlačenja tog dela aviona.

VELIKA TRAGEDIJA: Ruski avion sa 91 putnikom srušio se u Crno more! NEMA PREŽIVELIH!

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da istraga o uzroku pada putničkog aviona Tu-154 ide u četiri pravca, ali da nema dokaza da bi teroristički napad ili sabotaža mogli biti jedan od uzroka.

foto: Reuters

Delovi aviona su nađeni na 27 metara dubine oko jedne nautičke milje od obale", rekla je predstavnica spasilačke ekipe u Sočiju, Rima Černova.

Timovi Ministarstva pokušavaju da nađu svaki fragment i kolika im je veličina, dodala je ona.

Ruske novinske agencije su prethodno pominjale da je nađen trup aviona.

Avion Tupoljev 154 Ministarstva odbrane Rusije se srušio dva minuta i 44 sekunde posle poletanja iz odmarališta Soči na putu za Siriju.

foto: Reuters

Uzrok nesreće još nije poznat, ali istražitelji izgleda da odbacuju terorizam.

Ogromna operacija potrage je u toku za ostacima aviona i "crnim kutijama". U akciji je više od 3.500 ljudi, uključujući 150 ronilaca, 45 brodova i pet helikoptera i bespilotnih letelica.

Do sada je nađeno samo jedanaest od 92 tela i više od 150 komada aviona, ukazuju podaci Ministarstva odbrane.

foto: Reuters

Na telima poginulih nije bilo prsluka za spasavanje

Rusko Ministarstvo odbrane demantovalo je danas navode da su na pojedinim telima poginulih putnika aviona "Tu-154" koji se srušio u Crno more, pronadeni prsluci za spasavanje.

- Glasine koje dolaze od anonimnih izvora o tome da su putnici aviona navodno imali na sebi prsluke za spasavanje su sramne insinuacije koje nemaju veze sa realnošću - saopštilo je rusko ministarstvo, prenela je agencija Tas s.

foto: Reuters

- Četiri glavne verzije su da je avion pogodio neki strani objekat, nekvalitetno gorivo koje je izazvalo gubitak pritiska i na kraju prekid rada motora, greška pilota i tehnički kvar aviona - naveo je FSB u saopštenju.

foto: Reuters

Ruski vojni avion srušio se juče ujutru u Crno more, nedaleko od Sočija, a niko od 92 ljudi nije preživeo. Među stradalima su i 64 člana čuvenog Ansambla "Aleksandrov" i devet novinara.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.