DA LI RUSIJA NAMERAVA DA KORISTI NUKLEARNO ORUŽJE? Oglasio se ruski diplomata, ceo svet kleca od ovog odgovora!
Nuklearna bomba, Foto: Profimedia

oružje

DA LI RUSIJA NAMERAVA DA KORISTI NUKLEARNO ORUŽJE? Oglasio se ruski diplomata, ceo svet kleca od ovog odgovora!

On je naveo da se NATO zalaže za što brži prekid borbenih dejstava u Ukrajini, ali da čini sve da se taj prekid ne dogodi

Objavljeno: 13:18h

Rusija ne namerava da koristi nuklearno oružje tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas zvaničnik ruskog diplomatskog resora Aleksej Zajcev.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

- U više navrata smo morali da negiramo insinuacije o eventualnoj primeni nuklearnog oružja tokom specijalne vojne operacije. To su namerno izgovorene laži - rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.

Zamenik direktora Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusijed istaka je da se Rusija strogo pridržava principa da "u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on ne sme biti pokrenut“, preneo je Sputnjik.

- Prošle godine je upravo Rusija uspela da ubedi SAD, a zatim i celokupnu nuklearnu petorku da potvrdi privrženost tom principu - podsetio je Zajcev.

On je naveo da se NATO zalaže za što brži prekid borbenih dejstava u Ukrajini, ali da čini sve da se taj prekid ne dogodi.

- I dalje izaziva nedoumice dvolična politika zemalja NATO-a i Evropske unije, koje se na rečima zalažu za što brži prekid borbenih dejstava, a čine sve da to ne dozvole - rekao je ruski zvaničnik.

1 / 10 Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, isporuke zapadnog naoružanja u Ukrajinu vrede milijarde dolara.

Zajcev je, takođe, naglasio da u svetlu vojne podrške koju Zapad pruža Kijevu, stagniraju rusko-ukrajinski pregovori o rešavanju krize.

- U tom svetlu je jasno to što Kijev i njegovi zapadni mentori nisu zainteresovani za mirno rešavanje krize. Rusko-ukrajinski pregovori su u stanju stagnacije - naveo je Zajcev.

Bonus video:

05:46

KAKO ĆE NAM NEMAČKA POMOĆI DA PREŽIVIMO Stručnjaci: Berlin ima INTERESA na našim prostorima, OVO JE KLJUČNA PORUKA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.