ŠTA SE OVO DEŠAVA U AZOVSTALU? Crni gusti dim se NADVIO nad gradom, RUSI OPET UDARAJU?!
Azovstal, Foto: Profimedia

opet borbe?

ŠTA SE OVO DEŠAVA U AZOVSTALU? Crni gusti dim se NADVIO nad gradom, RUSI OPET UDARAJU?!

Puk Azov je postavio slike tela dve žene unutar kompleksa

Objavljeno:

Crni gust dim nadvija se iznad područja čeličane Azovstal u Mariupolju, dok se u gradu čuju jake eksplozije. Ruske snage izvode nove udare na ovaj kompleks, što su potvrdile i ruska i ukrajinska strana.

- Cele noći fabrika je gađana artiljerijom, mornaričkom artiljerijom i avionima. Dve žene, civili, poginule su u jednom od bunkera u masovnom vazdušnom udaru - rekao je Denis Šlega, komandant Nacionalne garde, ukrajinskoj televiziji iz Azovstala.

Puk Azov je postavio slike tela dve žene unutar kompleksa.

Situaciju u Ukrajini, iz časa u čas, možete pratiti na našem portalu.

- Neprijatelj od jutra pokušava da napadne fabriku Azovstal sa značajnim snagama koristeći oklopna vozila. Naši vojnici hrabro odbijaju sve napade - naveo je Šlega.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Svjatoslav Palamar, komandant puka Azov, koji se takođe nalazi unutar kompleksa, rekao je za CNN u utorak da je Azovstal "sada napadnut“.

- Terenska bolnica je teško oštećena, a lekari koji rade operacije su u veoma teškim uslovima i rade sve moguće i nemoguće. Trenutno se u fabrici nalazi oko 500 ranjenih - dodao je Šlega.

On je dodao da je u još oko 200 civila, uključujući oko 20 dece.

Podsetimo, u nedelju je oko 100 civila uspelo da napusti postrojenje u evakuaciji koju su organizovale Ujedinjene nacije i Međunarodni crveni krst, ali od tada nije bilo evakuacije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.