PUTIN ĆE PRE NASTAVITI SVEOBUHVATNI NUKLEARNI RAT NEGO PRIZNATI PORAZ U UKRAJINI?
Vladimir Putin, Foto: Profimedia, EPA/Yury Kochetkov

glavna urednica ruske državne televizije

PUTIN ĆE PRE NASTAVITI SVEOBUHVATNI NUKLEARNI RAT NEGO PRIZNATI PORAZ U UKRAJINI?

Otići ćemo u raj, a oni će jednostavno graktati... Svi ćemo jednom umreti - rekla je Simonjan

Objavljeno:

Verovatnije je da će ruski predsednik Vladimir Putin nastaviti sveobuhvatni nuklearni rat nego priznati poraz u Ukrajini, rekla je glavna urednica ruske državne televizije.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!​​​​​​​

Margarita Simonjan, urednica televizije Russia Today, rekla je ovo na televiziji u sredu uveče, objavljujući da je Putinovo izvođenje nuklearnog udara "verovatnije" nego neuspeh njegove specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ove primedbe su došle usled eskalacije retorike na obe strane dok Rusija nastavlja da upozorava zapad na "munjevite" posledice zbog mešanja u njen sukob u Ukrajini.

- Ili gubimo u Ukrajini ili počinje Treći svetski rat. Mislim da je Treći svetski rat realističniji, znajući nas, znajući našeg lidera. Najneverovatniji ishod, da će se sve ovo završiti nuklearnim udarom, čini mi se verovatnijim od drugog toka događaja - rekla je ona.

1 / 7 Foto: Profimedia

Dodala je da je ovo "njen užas s jedne strane, ali s druge strane, to je ono što jeste".

- Otići ćemo u raj, a oni će jednostavno graktati... Svi ćemo jednom umreti - rekla je Simonjan.

Njeno osvrtanje na nuklearni rat došlo je nakon nedavnih komentara ruskog ministra spoljnih poslova Rusija Sergeja Lavrova, koji je rekao da se opasnost od nuklearnog sukoba ne sme potceniti i da će srž svakog sporazuma o okončanju sukoba u Ukrajini u velikoj meri zavisiti od vojne situacije na terenu.

- Ovo je naša ključna pozicija na kojoj sve zasnivamo. Rizici su sada značajni - rekao je Lavrov na državnoj televiziji u utorak.

1 / 4 Foto: Profimedia

Putin je, dok je upozoravao zapadne nacije zbog mešanja u sukob, pomenuo novu rusku interkontinentalnu balističku raketu (ICBM), Satanu.

- Imamo sve alate za ovo - one kojima se niko ne može pohvaliti. I nećemo se hvaliti. Koristićemo ih ako bude potrebno. I želim da svi ovo znaju. Već smo doneli sve odluke o ovome - rekao je Putin.

Rusija je prošle nedelje saopštila da će razmestiti Sarmat, poznatu i kao Satana II do jeseni, čije su bojeve glave sposobne da pogode Veliku Britaniju, kao i Evropu i SAD i da nose jednu ili više nuklearnih glava.

Raketa
Raketa foto: Prinrtscreen

Odgovarajući na pitanje o primedbi britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras, koja je u sredu rekla da zemlje koje se protive sukobu Rusije na Ukrajinu moraju udvostručiti svoju podršku, portparol Kremlja

Dmitrij Peskov rekao je da isporuka teškog naoružanja Kijevu predstavlja pretnju po sigurnost evropskog kontinenta.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Sama po sebi, tendencija da se oružje, uključujući teško naoružanje, šalje Ukrajini i drugim zemljama, predstavlja akciju koja ugrožava bezbednost kontinenta i izaziva nestabilnost - rekao je Peskov novinarima.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.