OGLASILI SE IZ KOMPANIJE "TVITER"! Ovo je JAVLJENO
Twitter, Foto: Profimedia

Tviter

OGLASILI SE IZ KOMPANIJE "TVITER"! Ovo je JAVLJENO

kompanija je prijavila neto prihod od 513 miliona dolara u prvom tromesečju ove godine, odnosno 61 cent po akciji. Taj iznos je premašio očekivanja analitičara

Objavljeno:

Kompanija Tviter je danas saopštila da njen kvartalni profit, prihod i broj korisnika rastu, ali izveštaj nudi malo detalja o njenim finansijskim očekivanjima do kraja godine.

U izveštaju objavljenom nekoliko dana pošto je Tviter pristao da bude prodat milijarderu Ilonu Masku, kompanija je prijavila neto prihod od 513 miliona dolara u prvom tromesečju ove godine, odnosno 61 cent po akciji. Taj iznos je premašio očekivanja analitičara.

Ilon Mask
Ilon Mask foto: Profimedia

U poređenju sa istim periodom prošle godine, prihod Tvitera je u prva tri meseca 2022. porastao 16 odsto, dostigavši 1,2 milijarde dolara.

Tviter, čije je sedište u San Francisku, prijavio je prosek od 229 miliona aktivnih korisnika dnevno u prvom kvartalu, što je za oko 14 miliona više od 214,7 miliona korisnika dnevno u prethodnom tromesečju.

Kompanija je otkazala konferencijski poziv sa rukovodiocima i analitičarima koji je do sada obično pratio objavljivanje izveštaja, zbog čega će ubuduće biti malo uvida u njeno finansijsko stanje.

Ove nedelje je objavljeno da će Mask, vlasnik kompanija Tesla i Spejseks, za kupovinu Tvitera izdvojiti 44 milijarde dolara, a sklapanje ugovora očekuje se tokom godine.

Objava je izazvala zabrinutost korisnika Tvitera zbog Maskovog stava prema slobodi govora, odnosno moguće promene odnosa prema govoru mržnje na platformi.

( Espreso / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.