DONJI DOM BUNDESTAGA DONEO VELIKU ODLUKU: Tiče se Ukrajine
Bundestag, Foto: bundestag.de

REŠENO JE

DONJI DOM BUNDESTAGA DONEO VELIKU ODLUKU: Tiče se Ukrajine

Pored sveobuhvatne ekonomske izolacije i isključenja Rusije sa medjunarodnih tržišta, najvažnije i najefikasnije sredstvo za zaustavljanje ruske invazije je intenziviranje i ubrzanje isporuke efikasnog naoružanja i složenih sistema, uključujući teško naoružanje

Objavljeno:

Donji dom nemačkog Bundestaga danas je velikom većinom glasova podržao peticiju o pomoći Ukrajini.

Pomenuta peticija podrazumeva isporuku oružja, uključujući i teško naoružanje za odbranu od ruskih napada, prenosi Rojters.

"Pored sveobuhvatne ekonomske izolacije i isključenja Rusije sa medjunarodnih tržišta, najvažnije i najefikasnije sredstvo za zaustavljanje ruske invazije je intenziviranje i ubrzanje isporuke efikasnog naoružanja i složenih sistema, uključujući teško naoružanje", navodi se u dokumentu nemačkih poslanika.

Peticija, koju su podržale tri stranke u vladajućoj koaliciji i opozicioni konzervativci, usvojena je sa 586 glasova "za", 100 "protiv" i sedam uzdržanih, saopštio je potpredsednik Bundestaga Volfgang Kubicki, navodi britanska agencija.

"Žalosno se završava"

Povodom odluke Bundestaga reagovao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. "Bundestag je odobrio isporuku teškog naoružanja režimu Zelenskog. Očigledno je da nemačkim poslanicima ne daju mira lovorike njihovih prethodnika koji su u prošlom veku zasedali u nemačkom parlamentu pod drugim imenom. To je žalosno za parlament. Žalosno se završava", napisao je on na svom Telegram kanalu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.