TERORIZAM ZA POČETNIKE: Nikad ne nosi ličnu kartu u samoubilačku misiju! (FOTO)
Foto: Fonet/AP

Sumnjivo, sumnjivo

TERORIZAM ZA POČETNIKE: Nikad ne nosi ličnu kartu u samoubilačku misiju! (FOTO)

Imate 24 godine i od kada ste došli iz Tunisa u Nemačku imate u glavi samo jedan cilj. Pokolj. Planirate ga temeljno mesecima...
Objavljeno: 11:58h

Hajde da logično sagledamo činjenice. Napravićemo rekonstrukciju događaja, a vi pokušajte da se stavite u ulogu Anisa Amrija, čoveka koga traži cela Evropa.

LAŽNA UZBUNA: Policija greškom zatvorila tržni centar u potrazi ZA UBICOM IZ BERLINA!

foto: printscreen/facebook/anis amri

Imate 24 godine i od kada ste došli iz Tunisa u Nemačku imate u glavi samo jedan cilj. Pokolj. Planirate ga temeljno mesecima. U par navrata pokušavate da kupite automatsku pušku, međutim primećujete da vas policija nadgleda. Za jednog zaluđenika sjajno ste organizovani. Imate mrežu pomagača, nekoliko različitih identiteta na šest imena i tri različite nacionalnosti. Prijavljeni ste i u Vestfaliji i u Berlinu. Odbili su vam azil u julu, te vas je to pomalo iznerviralo. Međutim, sreća vam se osmehnula. Tunis odbija da prihvati vašu deportaciju, jer prema papirima niste državljanin te zemlje. Odlično. Besprekoran plan. O svemu ste vodili računa.

Smirili ste ste neko vreme, dok policija nije izgubila interesovanje za vas. Doduše, trebalo je da se pojavite na sudu zbog one tuče u baru u Belinu, ali baš i ne morate. Ne mogu vam nikako ući u trag. Vraćete se planiranju misije.

foto: printscreen/facebook/deutschland dekt

Pošto ste shvatili da nabavka oružja u Nemačkoj ne ide baš kao u vašoj zemlji, te da se nadgleda i prati, što ste naučili na teži način, odlučujete se za prostiju, ličniju varijantu. Onu koja će pokazati sav vaš bes. Preko svojih kontakata sa Islamskom državom, smišljate drugi scenario.

foto: printscreen/facebook/kurdistan news
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.