"BLOKIRAJTE OVU ZONU TAKO DA NI MUVA NE MOŽE DA PROĐE": Putin izdao NAREDBU, pozvao ukrajinske borce na predaju!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia, EPA/Yury Kochetkov

RATNO STANJE

"BLOKIRAJTE OVU ZONU TAKO DA NI MUVA NE MOŽE DA PROĐE": Putin izdao NAREDBU, pozvao ukrajinske borce na predaju!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je danas Putinu da je Marijupolj zauzet, kao i da je u "fabrici Azovstalj ostalo još oko 2.000 ekstremista"

Objavljeno: 10:31h

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je danas ruskoj vojsci da otkaže planove za juriš na fabriku Azovstalj u ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju i saopštio da želi da ona i dalje bude pod strogom blokadom, a pozvao je preostale ukrajinske borce da se predaju, prenosi Rojters.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je danas Putinu da je Marijupolj zauzet, kao i da je u "fabrici Azovstalj ostalo još oko 2.000 ekstremista".

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu foto: Profimedia

Ruski predsednik je rekao ministru odbrane da nema potrebe ulaziti u podzemne hodnike ispod fabrike, kao i da ruske trupe treba hermetički da blokiraju industrijsku zonu u Azovstalju.

"Smatram da je predloženo zauzimanje industrijske zone nepotrebno. Naređujem vam da ga otkažete", rekao je Putin.

1 / 6 Foto: Profimedia

Putin je objasnio da je njegova odluka da se ne napada fabrika Azovstalj motivisana željom da zaštiti živote ruskih vojnika.

- Nema potrebe da se penjete u ove katakombe i puzite pod zemlju kroz industrijske objekte. Blokirajte ovu industrijsku zonu tako da muva ne može da prođe - saopštio je ruski predsednik.

Putin je takodje pozvao preostale ukrajinske borce u Azovstalju koji se još nisu predali da to učine i naglasio da će se Rusija prema njima odnositi s poštovanjem i da će pružiti medicinsku pomoć povredjenima.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Još jednom pozovite sve koji još nisu položili oružje da to učine. Ruska strana garantuje im živote i dostojanstven tretman u skladu sa medjunarodnim pravnim aktima", izjavio je Putin, navodi britanska agencija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.