OVO SU NESTALI RUSKI MORNARI SA "MOSKVE": Majka pitala gde joj je SIN, njihov odgovor ostavio je u ŠOKU! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

OVO SU NESTALI RUSKI MORNARI SA "MOSKVE": Majka pitala gde joj je SIN, njihov odgovor ostavio je u ŠOKU! (FOTO)

Majka Andreja Siromjasova kaže da joj je medicinska sestra u bolnici rekla da su šanse da njen sin preživi ako padne u more „nule“

Objavljeno:

Kada sam čula da je Moskva potonula, pozvala sam sve bolnice na Krimu. Mog sina nigde nije bilo. Rečeno mi je da pozovem kancelariju Ministarstva odbrane. Tamo su mi hladno rekli da je moj sin na listi nestalih.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Pitam ih, ali su rekli da su svi evakuisani sa broda!? Kažu mi: „Ne znam, imam spisak nestalih i to vam govorim”. Počela sam da histerišem. Moj sin je upravo napunio 20 godina. Opet pitam: „Znači, nisu svi evakuisani?“, a on mi je blagonaklono rekao: „Znači, ne svi. Kontaktiraćemo vas“, rekla je Olesija Dubinina, majka nestalog ruskog mornara sa potopljenog moskovskog broda Andreja Siromjasova. , za rusko izdanje lista Novaja - Evropa.

Ruska mornarica, ruski brod, rusija
foto: Profimedia

Ona navodi da su joj posle nekoliko poziva rekli da više ne zove, već da pošalje SMS.

– Na telefon se više nisu javljali, a na SMS odgovaraju samo: „Javićemo vam se” – dodaje.

Majka Andreja Siromjasova kaže da joj je medicinska sestra u bolnici rekla da su šanse da njen sin preživi ako padne u more bile „ravne nule“, jer su šanse da prežive u tako hladnom i vetrovitom moru bile skoro nikakve. Dubinjina priča kako se čula sa sinom dan pre potonuća Moskve, posle dužeg vremena.

- Zvao me je sa nepoznatog broja, rekao mi da su im mobilni telefoni oduzeti i pozivi zabranjeni, a nije mogao da mi kaže gde se nalazi, jer ni sam ne zna ni kada može da se vrati. Samo me zamolio da mu pošaljem 500 rubalja da kupi nešto u prodavnici. Poslao sam mu te pare - nastavlja Dubinjina.

A prema ruskom nezavisnom portalu Meduza, inače blokiranom za korisnike u Rusiji, rusko Ministarstvo odbrane i Komanda Crnomorske flote i dalje kriju informacije šta se dogodilo i koliko je mornara stradalo u tom potonulom „ponosu” ruske mornarice.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ruska strana ne priznaje da je Moskvu pogodila ukrajinska raketa – reč je o raketi Neptun – ali se i dalje priča o „požaru i eksploziji“ u skladištu municije i da je brod potonuo dok je bio vučen u luku zbog oluja. Prema nekim nezvaničnim informacijama, poginulo je između 37 i 40 mornara i oficira (podaci dostupni uglavnom roditeljima mornara), a oko 100 je povređeno, uglavnom od opekotina, iako su izvori Insajdera, pozivajući se na neke roditelje mornara, rekli da u bolnicama na Krimu ima oko 200 ranjenih), dok se ostali vode kao nestali.

Meduza navodi da je na komemoraciji za Moskvu u Sevastopolju bio venac na kome je pisalo „Brod i mornari“, a komandant Crnomorske flote Nikolaj Jevmenov je postrojio oko 100 mornara iz Moskve, ali se ne zna da li su zaista bili mornari. koji su bili na brodu kada je pogođen, što pokazuje da Kremlj još uvek ne može da se pomiri sa gubitkom broda. Da apsurd bude veći, pojedini analitičari i medijski zaraćenici u ruskim medijima sada, posle skoro mesec i po dana rata, kažu da potapanje Moskve pokazuje „opravdanost specijalne vojne operacije u Ukrajini“!?

Ruska mornarica, ruski brod, rusija
foto: Profimedia

Međutim, nije poznato koliko je posada broda brojala u trenutku napada, jer je na brodu moglo biti najviše oko 680 mornara, iako se pretpostavlja da ih je bilo oko 500, što znači da je između 260 i 360 ljudi nedostaju. - Ne žele da nam pokažu spisak nestalih, samo nam kažu da li su naši sinovi na njemu ili ne - kaže Julija Čivova, koja traga za sinom Andrejem. Ona dodaje da joj je sin pre odlaska rekao da mu je rečeno da ide na vojnu vežbu.

Dmitrij i Irina Škrebec traže sina Jegora. Oni su fotografiju i pismo svog sina postavili na rusku verziju Fejsbuka, VKontakte, ali je operaterka posle nekog vremena uklonila njihovu objavu. Zatim su ponovo objavili fotografiju uz dodatak „Opet će me ukloniti“, i tako je i bilo. Ulijana Tarasova preko VKontaktea traži svog nestalog sina Marka, ali je njena objava odmah blokirana i uklonjena. Dmitrij Škrebec je za Novu gazetu rekao da su roditelji i supruge prepušteni sami sebi u potrazi za svojim sinovima i muževima i da od ministra odbrane ne mogu dobiti nikakvu korisnu informaciju.

On navodi da se povezao sa roditeljima nestalih mornara sa Jalte, Alupke i Sankt Peterburga i zajedno sami traže svoju decu. Supruga Ivana Vahruseva je portalu Šema potvrdila smrt svog supruga, kao i portalu Agencije rođak Vitalija Begerskog. Supruga Vahruseva kaže da joj je muž uspeo da joj kaže da je "brod pogođen" i da ima mnogo mrtvih i ranjenih. Poznato je da je poginuo i komandant Moskve kapetan prvog ranga Anton Kuprin. Meduza navodi da su roditelji ili supruge poginulih i nestalih mornara kontaktirali razne portale i nevladine organizacije, ali su kasnije prestali da prijavljuju ili tražili da ih više ne maltretiraju. Ovih dana pojavio se i snimak Moskve u plamenu, ali Kremlj odbija da prizna da je Moskva. Tvrde da još nisu sigurni u autentičnost snimka za koji se ne zna ko ga je, kada i kako napravio.

1 / 4 Foto: Profimedia

Potapanje Moskve je veliki udarac za Rusiju, ali i pokazatelj kako se Kremlj odnosi prema svojim palim vojnicima u Ukrajini, koji su, prema nekim informacijama, poginuli za 12 dana rata od 12 do – kako neki kažu – čak 20 hiljada. Kako prenosi portal Meduza, većina poginulih dolazi iz nerazvijenog, uglavnom budističkog regiona Burjatije na Bajkalskom jezeru, gde mnogi kažu da potpisuju sporazume o služenju vojnog roka kako bi se izvukli iz siromaštva, zatim iz Orenburške oblasti na južnim padinama Urala. , tada pretežno muslimanska autonomna republika.Dagestan na Kaspijskom moru i iz oblasti Volgograd.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.