BIVŠI FRANCUSKI PREMIJER IZNEO PROGNOZU ZA IZBORE: Mnogi će glasati za Makrona bez entuzijazma
Marin Le Pen i Emanuel Makron, Foto: EPA-EFE/JOHN THYS / POOL, AP

OGLASIO SE

BIVŠI FRANCUSKI PREMIJER IZNEO PROGNOZU ZA IZBORE: Mnogi će glasati za Makrona bez entuzijazma

Bivši premijer je zamerio lideru radikalne levice Žan-Liku Melanšonu što posle prvog kruga izbora održanog 10. aprila na kojem je bio treći

Objavljeno:

Bivši francuski premijer Eduar Filip ocenio je da će mnogi Francuzi u drugom krugu predsedničkih izbora glasati za odlazećeg predsednika, centristu Emanuela Makrona, ali bez entuzijazma, preneo je danas pariski Mond.

"Mnogi će glasati za predsednika bez entuzijazma prema njegovom programu, ali će to učiniti jer smatraju da bi za Francusku bilo mnogo gore kad bi pobedila liderka ekstremne desnice Marin Le Pen", koja je ušla u drugi krug, rekao je Filip.

1 / 6 Foto: Profimedia

Bivši premijer je zamerio lideru radikalne levice Žan-Liku Melanšonu što posle prvog kruga izbora održanog 10. aprila na kojem je bio treći, iza Makrona i Le Penove, nije otvoreno pozvao svoje birače da glasaju za Makrona, već da nikako ne daju glas liderki ekstremne desnice.

"To otvara vrata za uzdržanost glasača", ocenio je bivši premijer povodom drugog kruga predsedničkih izbora koji će biti održan u nedelju.

Filip, koji je gradonačelnik Avra na severu, bio je Makronov premijer od maja 2017. do jula 2020. godine. Pre početka izborne kampanje za predsedničke izbore, u medijima se pominjalo da bi mogao da bude predsednički kandidat desnice.

Bonus video:

01:01

FRANCUSKA BIRA PREDSEDNIKA: Do podne glasalo 25 odsto birača

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.