3 AUTO GIGANTA POKREĆU PROIZVODNJU U AZIJSKOJ ZEMLJI? Nakon višenedeljne PAUZE postepeno vraćaju fabrike u POGON!
Ilustracija, Foto: Profimedia

proizvodnja

3 AUTO GIGANTA POKREĆU PROIZVODNJU U AZIJSKOJ ZEMLJI? Nakon višenedeljne PAUZE postepeno vraćaju fabrike u POGON!

Volkswagen je, s druge strane, danas već ponovo pokrenuo proizvodnju u svojim fabrikama u Čangčunu, koje su takođ bile zatvorene od sredine prošlog meseca, ali njegova fabrika u Šangaju

Objavljeno:

Japanska Toyota i nemački Volkswagen (VW) postepeno vraćaju u pogon svoje fabrike u Kinu nakon višenedeljne pauze zbog korona lokdauna.

Iz Toyote je saopšteno danas da se pripremaju da nastave s radom u fabrici u Čangčunu, u provinciji Ðilin, jednom od najvećih kineskih centara za proizvodnju automobila, nakon zaustavljanja proizvodnje 14. marta, prenosi američka televizija CNN.

„Međutim, tajming za poptunu obnovu proizvodnje tek treba da se utvrdi“, dodaje se u saopštenju japanskog proizvođača automobila.

Volkswagen je, s druge strane, danas već ponovo pokrenuo proizvodnju u svojim fabrikama u Čangčunu, koje su takođ bile zatvorene od sredine prošlog meseca, ali njegova fabrika u Šangaju, koju vodi u partnerstvu sa kineskim državnim proizvođačem automobila SAIC-om, ostaje zatvorena.

„U fazi smo procene izvodljivost obnavljanja proizvodnje u šangajskoj fabrici“, poručili su iz VW-a.

1 / 8 Foto: Profimedia

Rojters je izvestio da se i "Tesla" pripremao da nastavi danas proizvodnju u pogonu u Šangaju nakon tronedeljnog zastoja, međutim, iz ove kompanije, na čijem je čelu najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask, niko nije za sada odgovorio na pozive CNN-a koji je pokušao da proveri tu informaciju.

Najgora talas epidemije kovida u Kini u poslednje dve godine naveo je kineske vlasti da pojačaju politiku svođenja korona slučajeva u zemlji na nulu, i da zaključa nekoliko velikih gradova, primoravši desetine miliona ljudi da ostanu u svojim domovima.

Bonus video:

27:50

KVIZ-S03-EP28

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.