STRAVIČNO UPOZORENJE RUSIJE! Kijev sprema provokacije na USKRS, biće ŽRTAVA?
Foto: Profimedia, Google Earth

AU!

STRAVIČNO UPOZORENJE RUSIJE! Kijev sprema provokacije na USKRS, biće ŽRTAVA?

Predstojeće provokacije ukrajinskih vlasti pokazuju njihovu potpunu ravnodušnost prema sudbini sopstvenih građana - rekao je on

Objavljeno: 11:43h

Rusija navodi da su došli do operativnih saznanja o "strašnim provokacijama koje Kijev sprema za Vaskrs", izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

- Kijevski režim, uz podršku niza zapadnih zemalja, završava pripremu sofisticiranih monstruoznih provokacija sa brojnim žrtvama u Zaporoškoj, Nikolajevskoj, Odeskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti. U ovim regionima, u uskršnjoj noći (24. aprila), planirano je da se puca iz minobacača na pravoslavne crkve a potom da se optuži ruska vojska za masakr civila - rekao je Mizincev.

On je naveo da je u tu svrhu "formirano više od 70 mobilnih grupa iz redova nacionalističkih bataljona na kombijima i terenskim vozilima opremljenim tzv. „lutajućim minobacačima“ sa zadatkom da u vaskršnjoj noći gađaju pravoslavne crkve.

- A potom će optužiti ruske vojnike za masakr civila na ovaj sveti praznik za vernike - dodao je general.

Prema Mizincevu, „Kijev planira da privuče veliki broj novinara zapadnih novinskih agencija da snimaju navodna „ruska zverstva“ i odmah cinično plasiraju lažne vesti“.

1 / 8 Foto: Profimedia

- Predstojeće provokacije ukrajinskih vlasti pokazuju njihovu potpunu ravnodušnost prema sudbini sopstvenih građana - rekao je on.

- Unapred upozoravamo zemlje civilizovanog Zapada, na čelu sa Sjedinjenim Državama, da Ruska Federacija ima operativnu bazu dokaza o predstojećim strašnim zločinima kijevskog režima. Pozivamo Ujedinjene nacije, OEBS, Međunarodni komitet Crvenog krsta i druge međunarodne organizacije da odmah utiču na kijevski režim da spreči ovu neljudsku provokaciju, koja zanemaruje sve moralne norme i međunarodno humanitarno pravo - rekao je Mizincev.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.