UHAPŠENI PAKISTANAC NA SLOBODI: Osumnjičeni za napad u Berlinu pušten zbog nedostatka dokaza! (FOTO)
Foto: Fonet / AP

greška???

UHAPŠENI PAKISTANAC NA SLOBODI: Osumnjičeni za napad u Berlinu pušten zbog nedostatka dokaza! (FOTO)

- Pravi napadač je još naoružan i na slobodi i može naneti dalju štetu - rečeno je Veltu iz policijskih krugova u Berlinu
Objavljeno:

Pakistanac osumnjičen za napad u Berlinu, u kom je stradalo 12 osoba, pušten je na slobodu jer tužilaštvo nema dovoljno dokaza protiv njega.

- Osumnjičeni, koji je priveden zbog napada na berlinski božićni vašar 19. decembra, pušten je večeras na slobodu po nalogu saveznog tužioca - navodi se u saopštenju kancelarije nemačkog saveznog tužioca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nemačke vlasti su osumnjičenog identifikovale kao pakistanskog azilanta.

foto: AP / Martin Meissner

- Dosad sprovedni forenzički testovi nisu pružili dokaz da je osumnjičeni bio prisutan ukabini kamiona u vreme zločina - dodaje se u saopštenju. Ranije danas, navedeno je da berlinska policija tokom istrage polazi od toga da uhapšeni Pakistanac nije bio vozač kamiona.

foto: Fonet / AP

Podaci koje je dao osumnjičeni provereni su i pokazalo se da su bili tačni.

- Time smo u novoj situaciji. Pravi napadač je još naoružan i na slobodi i može naneti dalju štetu", naglašeno je Veltu iz policijskih krugova u Berlinu. Prema „Veltu“, na odeći osumnjičenog nije pronađen trag krvi žrtve, tj. osobe na mestu suvozača, koja je pronađena mrtva sa prostrelnom ranom.

foto: Fonet / AP

Jedan neimenovani policajac ističe da bi bilo logično da se na odeći osumnjičenog nalaze tragovi krvi ako je ubio vozača.

Nemački nedeljnik Špigel navodi da kod osumnjičenog nije pronađen ni trag baruta na rukama kao ni tragovi borbe do koje je moralo doći u kabini kamiona.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.