SAVETNIK ZELENSKOG OTKRIO VELIKU STVAR: Evo oko čega Moskva i Kijev ne mogu nikako da se slože
Putin i Zelenski, Foto: PrintscreenYoutube

REKAO JE SVE

SAVETNIK ZELENSKOG OTKRIO VELIKU STVAR: Evo oko čega Moskva i Kijev ne mogu nikako da se slože

On je, prema pisanju Reutersa, rekao da Ukrajina želi da što više zemalja budu garanti, međutim, Rusija ne želi da se njihov broj povećava

Objavljeno:

Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog otkrio je jedno od pitanja oko kojih se Moskva i Kijev ne slažu u mirovnim pregovorima.

Mihail Podoljak, koji je deo pregovaračkog tima na mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije, govorio je na ukrajinskoj televiziji o jednom od kamena spoticanja na putu pregovora - broju zemalja koje bi trebalo da budu garanti bezbednosti.

On je, prema pisanju Reutersa, rekao da Ukrajina želi da što više zemalja budu garanti, međutim, Rusija ne želi da se njihov broj povećava.

Rusija je ranije nagovestila da Belorusija treba da bude jedna od zemalja koje garantuje bezbednost, dok je Turska više puta nudila da igra posredničku ulogu između svojih crnomorskih suseda.

Da podsetimo, specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 50. dan, a posle nekoliko rundi pregovora oči u oči, razgovori su juče nastavljeni onlajn.

Međutim, za sada nema konkretnog dogovora o rešavanju sukoba u Ukrajini.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.