Merkel: Ovo je TERORIZAM, posebno odvratno ako je izbeglica! (FOTO)
Foto: AP/Reuters

NEMAČKA ŠOKIRANA

Merkel: Ovo je TERORIZAM, posebno odvratno ako je izbeglica! (FOTO)

U prvom obraćanju nakon što je čovek za koga se pretpostavlja da je izbeglica kamionom uleteo u ljude na božićnom vašaru i ubio više od deset osoba, Merkelova je rekla da će kazna biti najveća moguća
Objavljeno:

Nemačka napad u Berlinu mora da posmatra kao teroristički čin, a "posebno je odvratan" ako je počinilac neko ko je prihvaćen kao izbeglica, kaže Angela Merkel.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Užasnuti smo, šokirani i duboko tužni zbog surovog i neshvatljivog čina. Međutim, Nemačka neće živeti paralisana od straha od zla - rekla je kancelarka.

Tragedija u Berlinu: Kamion uleteo na božićni sajam i ubio 9 ljudi, najmanje 50 povređeno!

U prvom obraćanju nakon što je čovek za koga se pretpostavlja da je izbeglica kamionom uleteo u ljude na božićnom vašaru i ubio više od deset osoba, Merkelova je rekla da će kazna biti najveća moguća.

MONSTRUM IZ BERLINA JE U NEMAČKU STIGAO PREKO BEOGRADA?! Nemački mediji otkrili identitet ubice!

foto: Reuters

Merkelova je rekla da osim 12 žrtava ima mnogo onih koji se trenutno u bolnicama u Berlinu bore za život.

foto: Reuters

- Malo toga znamo sa sigurnošću, ali s obzirom na poznate informacije, moramo da pretpostavimo da je u pitanju teroristički napad. Znam da bi za sve nas teško bilo podneti ako se potvrdi da je počinilac osoba koja je tražila zaštitu i azil u Nemačkoj - rekla je Merkelova. Kancelarka je dodala da bi to bilo "posebno odvratno" zbog mnogih Nemaca koji iz dana u dan bili posvećeni pomaganju izbeglica.

foto: Reuters

- Takođe, to bi bilo odvratno i zbog mnogih kojima je naša pomoć zaista potrebna i koji pokušavaju da se integrišu u naše društvo - rekla je ona. Na novinarsko pitanje o tome da li će posle ovog zločina menjati politiku prema izbeglicama, ona je odgovorila odrečno.

foto: Reuters

Merkelova je rekla i da se čula sa američkim predsednikom Barakom Obamom, kao i da će njen kabinet uskoro zasedati, nakon čega će ona otići na mesto napada.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.