(BLOG UŽIVO) BAJDEN I ZELENSKI OBAVILI RAZGOVOR: Predsednik SAD najavio isporuku oružja Ukrajini
Ilustracija, Foto: Profimedia, Google Earth

49. dan rata u ukrajini

(BLOG UŽIVO) BAJDEN I ZELENSKI OBAVILI RAZGOVOR: Predsednik SAD najavio isporuku oružja Ukrajini

Ukrajinska vojska tvrdi da Rusi planiraju da pokrenu ofanzivu kod čeličane Azovstal u Mariupolju

Objavljeno: 23:51h

Ključni događaji:

  • Ruske snage nastavljaju napade na civilnu infrastrukturu u regionima Harkova i Zaporožja
  • Ukrajinci uhapsili odbeglog proruskog političara Viktora Medvedčuka
  • Džo Bajden naziva rusku invaziju genocidom
  • Ruske snage proglasile „žuti nivo terorističke pretnje“ u regionima koji graniče sa Ukrajinom i Krimom
  • Rusija je poslala 400 vojnici sa borbenim iskustvom u Ukrajinu kao pojačanje
  • Ukrajinska vojska tvrdi da Rusi planiraju da pokrenu ofanzivu kod čeličane Azovstal u Mariupolju

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 49. dan. Predsednik Rusije Vladimir Putin i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, posetili su juče kosmodrom Vostočni u Amurskoj oblasti Rusije na Dan kosmonautike. Njih dvojica su održali bilateralni sastanak, nakon čega su se obratili novinarima, a ovo je prvo regionalno putovanje ruskog predsednika ove godine.

Lukašenko je nakon sastanka rekao da će njegova zemlja uvek biti uz Rusiju u svakoj situaciji, dok je Putin Rusiju, Belorusiju i Ukrajinu nazvao "bratskim narodom" i rekao da je ono što se dešava u Ukrajini "tragedija".

1 / 11 Foto: Profimedia

Iz časa u čas:

23:33 Bajden najavio nove isporuke oružja Ukrajini

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena najavila je danas da će obezbediti još 800 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini.

SAD su od početka sukoba u Ukrajini izdvojile više od 2,5 milijarde dolara pomoći Ukrajini, kada se tome priključi i najnoviji paket koji uključuje artiljerijske sisteme, artiljerijsku municiju i oklopne transportere, navodi se u saopštenju Bajdena objavljenom posle telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, prenosi Rojters.

22:40 Spasioci u Ukrajini ispod ruševina pronašli štene: Vraćen je vlasniku, za dlaku izbegao smrt

22:07 Moskva: Znamo da je Srbija pod pritiskom glasala u UN

Moskva prima k znanju izjave srpskih političara da je Beograd bio pod pritiskom da glasa za suspenziju Rusije iz Saveta UN za ljudska prava, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Svakako uzimamo u obzir izjave srpskih političara o pritisku koji je na njih vršen - rekla je ona na konferenciji za novinare.

Prema Zaharovoj, Moskva polazi od toga da će se njeni tradicionalni partneri u okviru međunarodnih organizacija dosledno pridržavati stavova koji odražavaju njihove nacionalne interese i istinsko prijateljstvo sa Rusijom.

- Shvatamo da se vrši pritisak, ali ako govorimo o onima koji tvrde da su naši prijatelji, ovo je definitivno nemoguće razumeti - rekla je Zaharova.

21:39 Duda: Ovo u Ukrajini nije rat, ovo je terorizam

Poljski predsednik Andžej Duda danas je nazvao rat u Ukrajini „terorizmom”, rekavši da oni koji su počinili zločine moraju da budu izvedeni pred lice pravde i da se to mora odnositi i na one koji su tako nešto naređivali.

- Ovo nije rat, ovo je terorizam - rekao je Duda na novoj konferenciji u Kijevu, gde se zajedno s tri lidera baltičkih zemalja sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, prenosi Rojters.

20:54 Meštani Černobilja opisali život pod Rusima: Očekivali su hleb i so, dočekani su ognjem i mačem

20:16 Rusija stavila na crnu listu 398 američkih kongresmena

Rusija uvodi recipročne sankcije prema 398 poslanika Predstavničkog doma američkog Kongresa i 87 kanadskih senatora, javila je agencija Interfaks, citirajući rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je taj potez usledio nakon što je Vašington prošlog meseca objavio sankcije protiv 328 članova ruske Dume.

Interfaks dodaje da Rusija planira da uskoro objavi dodatne sankcije kao odgovor na američke kaznene mere.

20:11 Putin za sutra zakazao sastanak o sektoru nafte i gasa

Predsednik Rusije Vladimir Putin održaće sutra sastanak o aktuelnoj situaciji u sferi nafte i gasa, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Predsednik Putin nastaviće rad na sektorima, a sastanak o trenutnoj situaciji u sektoru nafte i gasa zakazan je za sutra - rekao je Peskov.

19:46 Bela kuća: Razgovarali Bajden i Zelenski

Predsednik SAD Džo Bajden i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razgovarali su danas telefonom, potvrdila je Bela kuća.

Njihov poziv trajao je oko sat vremena.

Zelenski je takođe na Tviteru potvrdio da se čuo sa Bajdenom, kao i da su razgovarali o produživanju sankcija Rusiji i proceni ratnih zločina u Ukrajini.

19:30 Rusi tvrde da imaju punu kontrolu nad lukom u Marijupolju

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je morska luka u Maruipolju pod njihovom potpunom kontrolom. Međutim, čini se da je kontrola nad ostatkom grada i dalje upitna.

Stručnjak za odbranu i bezbednost Mark Klark kaže za Sky news da je ova informacija verodostojna i da je skoro siguran da je istinita.

On veruje da će mariupolj pasti za nekoliko sati, a ne dana i da bi tokom noći moglo da dođe do dramatičnih događaja.

19:05 Kijev: Sprema se ofanziva Rusa u oblasti Donjecka i Hersona

Ruske snage su potpuno spremne za novi napad na istočnu oblast Donjecka i južnu oblast Hersona, saopštila je danas komanda ukrajinskih oružanih snaga.

- Prema dostupnim informacijama, neprijatelj je spreman za ofan

18:36 Pasečnik zabranio delovanje OEBS-a na teritoriji LNR

Lider samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Leonid Pasečnik saopštio je danas da je od 30. aprila zabranio delovanje Specijalne posmatračke misije OEBS na teritoriji LNR.

- Kao lider države priznate od Ruske Federacije, odlučio sam da od 30. aprila ove godine zabranim aktivnosti OEBS na teritoriji Republike. To jest, do 30. aprila svi članovi misije moraju da napuste Lugansku Narodnu Republiku - objavio je Pasečnik na Telegramu

18:05 Zelenski zatražio dodatno naoružanje: "Sukob u Ukrajini će postati beskonačno krvoproliće"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je novi video u kojem je upozorio da će sukob u toj zemlji postati "beskonačno krvoproliće, širenje bede, patnje i razaranja" i zatražio dodatno naoružanje od zapadnih zemalja.

Vladimir Zelenski
foto: Profimedia

17:23 Crna Gora se pridružila zemljama koje osuđuju navodne zločine u Buči

17:05 Supruga uhapšenog Putinovog prijatelja traži od Zelenskog da ga pusti na slobodu

16:40 - Rusija i Ukrajina nastavile pregovore onlajn

Ruska i ukrajinska strana nastavile su pregovore onlajn.

16:25 - Moskva: Američka i vozila NATO su legitimne mete u Ukrajini

Rusija će američka i vozila NATO koja prevoze oružje na ukrajinskoj teritoriji smatrati legitimnim vojnim metama, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Svaki pokušaj Zapada da nanese značajnu štetu ruskoj vojsci ili njenim saveznicima u Ukrajini biće „oštro suzbijan“, dodao je on u intervjuu za TAS S.

Amerikancima i njihovim zapadnim saveznicima pružena je prilika da shvate da će njihovi pokušaji da uspore rusku specijalnu operaciju i da nanesu maksimalnu štetu ruskoj vojsci i njenim saveznicima biti oštro zaustavljeni, saopštio je Rjabkov, prenosi TAS S.

16:15 - Peskov: Neprihvatljiva ocena Bajdena o genocidu u Ukrajini

Kremlj je danas saopštio da se ne slaže s ocenom američkog predsednika DŽozefa Bajdena koji je ruske akcije u Ukrajini opisao kao "genocid".

- Uopšte se ne slažemo sa tim. Smatramo da su pokušaji da se na taj način iskrivi situacija, neprihvatljivi. Štaviše, teško da je to prikladno za predsednika Sjedinjenih Država, zemlje čije su akcije u novijoj istoriji dobro poznate - dodao je portparol ruskog predsednika.

15:45 - Švajcarska uvela sankcije Putinovim ćerkama

Švajcarska je usvojila novi paket sankcija Evropske unije protiv Rusije i Belorusije zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini, saopštila je danas vlada, pri čemu je na listu sancionisanih dodato još 200 pojedinaca i entiteta među kojima su i dve ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina, javlja Rojters.

- Švajcarska lista sankcija sada je u potpunosti usklađena sa sankcijana EU - navodi se u saopštenju vlade, koja je odustala od tradicionalne neutralnosti zemlje pridružujući se merama EU.

EU je u petak zvanično usvojila nove opsežne sankcije prema Rusiji, koje pored ostalog obuhvataju zabranu uvoza uglja, drveta, hemikalija i svih transakcija sa četiri ruske banke, uključujući VTB banku.

15:30 - Šolc: Nemačka i njeni saveznici nastaviće da snabdevaju Ukrajinu oružjem

Nemačka će nastaviti da snabdeva Ukrajinu oružjem u koordinaciji sa svojim saveznicima, rekao je kancelar Nemačke Olaf Šolc.

- Snabdevali smo, snabdevamo i nastavićemo snabdevanje oružja. Ovo ćemo uraditi u koordinaciji sa saveznicima, nećemo sami, Nemačka neće delovati različito od drugih zemalja - rekao je Šolc.

1 / 5 Foto: Profimedia

15:25 - Kremlj odgovorio na ponudu Zelenskog o razmeni Medvedčuka

15:00 - OEBS: Rusija više od Ukrajine kršila međunarodno pravo

Eksperti Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) predstavili su danas Stalnom savetu te organizacije izveštaj u kojem konstatuju da je Moskva u sukobu protiv Ukrajine više kršila međunarodno pravo nego Ukrajina.

U izveštaju se navodi da postoje jasne naznake da su ruske snage kršile humanitarno međunarodno pravo.

- Da se Rusija pridržavala svojih obaveza u izboru ciljeva i upozorenju na napade, kao i u vezi sa zaštićenim objektima kao što su bolnice, bilo bi manje žrtava i povređenih civila - istakla je ekspertska grupa.

14:29 - Predsednici 4 evropske države došli u Kijev

Predsednici Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije stigli su u Ukrajinu na razgovore sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim.

Predsednik Litvanije Gitanas Nauseda napisao je ranije na Tviteru da ide u ukrajinsku prestonicu "sa snažnom porukom političke podrške i vojne pomoći".

Letonski predsednik Egils Levits rekao je da poseta Ukrajini ima za cilj da pokaže "punu solidarnost sa herojskim narodom i njegovim predsednikom".

O poseti je tvitovao i kabinet poljskog predsednika Andžeja Dude.

Sastanak će se fokusirati na načine pomoći civilima i vojsci u Ukrajini, kao i na istrage ratnih zločina, rekao je portparol estonskog predsednika Alar Karis.

Kancelarije četiri predsednika odbile su da daju detalje posete iz bezbednosnih razloga.

14:05 - Putin: Možemo lako da preusmerimo izvoz svojih ogromnih energetskih resursa

12:51 - Britanija proširila listu sankcija

Još 206 ruskih pojedinaca i preduzeća dodato je na listu sankcija, otkrilo je Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije.

Viktor Medvedčuk, koga su ukrajinske snage uhvatile, je među onima kojima je zamrznuta imovina, kao i ruski naftni magnat i šef LUKOIL-a Vagit Alekperov.

12:45 - Zelenski: Rusija koristi fosforne bombe u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je u obraćanju estonskom parlamentu izneo tvrdnju da Rusija koristi zabranjene fosforne bombe u Ukrajini i optužio Moskvu za taktiku terorizma protiv civila.

Zelenski je naveo da je potrebno pronaći instrumente za vršenje pritiska na Rusiju da prestane sa nasilnom deportacijom Ukrajinaca i tom smislu pozvao na nastavak sankcija, uz ocenu da su one jedini način da se Rusija natera da pristane na mir, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik nije pružio dokaze za svoje tvrdnje, a britanska agencija navodi da u ovom trenutku nije mogla nezavisno da proveri njegove informacije.

Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski
Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski foto: Printscreen/Facebook/Володимир Зеленський

12:35 - UN: Najmanje 1.892 civila ubijena u Ukrajini od početka sukoba

Najmanje 1.892 civila su ubijena, a 2.558 je ranjeno od početka rata u Ukrajini krajem februaru, pokazuju najnoviji podaci Ujedinjenih nacija.

Stradalo je 478 muškaraca, 308 žena, 30 devojčica i 52 dečaka, kao i 71 dete i 953 odrasle osobe čiji pol još nije poznat, prenosi CNN.

- Većina zabeleženih civilnih žrtava prouzrokovana je upotrebom eksplozivnog oružja sa širokim područjem udara, uključujući granatiranje iz teške artiljerije i raketnih sistema, kao i raketne i vazdušne udare - navedeno je u saopštenju.

12:05 - Švedska će podneti zahtev za članstvo u NATO

11:55 - Sve je više znakova da bi Rusija mogla biti na ivici potpunog zauzimanja Mariupolja, opkoljenog lučkog grada na jugoistoku Ukrajine koji već skoro sedam nedelja trpi razorni napad

1 / 4 Foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

11:40 - Rusija "Kalibrima" gađala vojne objekte u Ukrajini

Mali raketni brod Crnomorske flote ispalio je šest krstarećih raketa "Kalibar" na ukrajinske vojne objekte, pokazuje snimak koji je danas objavilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Na snimku koji objavljuje agencija RIA Novosti vidi se lansiranje raketa sa broda na kopnene ciljeve na teritoriji Ukrajine, u toku noći.

11:11 - Granatiran Harkov, ima poginulih

Najmanje sedam osoba je poginulo a 22 ranjeno u granatiranju Harkova u poslednjih 24 sata, rekao je guverner Oleg Sinegubov.

10:58 - Makron: Bio bih oprezan sa upotrebom termina genocid

- Bio bih oprezan sa upotrebom takvih termina danas, jer su ova dva naroda (Rusi i Ukrajinci) braća. Želim da nastavim da pokušavam, koliko god mogu, da zaustavim ovaj rat i obnovim mir. Nisam siguran da eskalacija retorike može da posluži tom cilju“- saopštio je Makron.

1 / 5 Foto: Profimedia

10:20 - Portparol odbrane Ukrajine: Nema informacija o predaji u Mariupolju

Portparol ukrajinskog ministarstva odbrane, upitan o ruskoj tvrdnji da se 1.026 ukrajinskih marinaca predalo u Mariupolju, rekao je da nemaju informacije o bilo kakvoj predaji.

09:55 - Konašenkov: Predalo se više od 1.000 ukrajinskih marinaca u Mariupolju

- U gradu Mariupolju, u oblasti metalurškog kombinata Iljič, kao rezultat uspešnih ofanzivnih dejstava ruskih oružanih snaga i policijskih jedinica Donjecke Narodne Republike, dobrovoljno je položilo oružje i predalo se 1.026 ukrajinskih vojnika 36. brigade marinaca

09:18 - Bajden: Operacija Rusije u Ukrajini je genocid, Putin želi da uništi taj narod

08:50 - Kadirov: 1.000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju

Više od 1.000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju, tvrdi danas lider Čečenije Ramzan Kadirov.

On je naveo da među njima ima stotine ranjenih, prenosi RIA Novosti.

Čenski lider pozvao je preostale ukrajinske snage, locirane na području nekadašnje fabrike "Azovstal", da se predaju, ocenjujući da je "otpor beskoristan, a borbenih snaga praktično nema".

- Ostale su samo odvojene male grupe, koje se iz nekog razloga plaše da izađu sa belom zastavom pred ruske trupe - dodao je Kadirov.

1 / 7 Foto: Profimedia

08:40 - Makron planira da razgovara sa Zelenskim i Putinom

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da narednih dana planira da razgovara sa Volodimirom Zelenskim i, verovatno, Vladimirom Putinom.

08:35 - Danas se ne otvaraju humanitarni koridori

Zamenica ukrajinskog premijera rekla je jutros da danas nije bilo moguće otvoriti humanitarne koridore u gradovima pod opsadom, prenosi Sky news.

Irina Vereščuk je napomenula da je u toku rad na njihovom ponovnom otvaranju.

Ona je takođe optužila ruske snage da su prekršile primirje i blokirale autobuse koji evakuišu civile u poruci na Telegramu.

Dolazi u trenutku kada je gradonačelnik Mariupolja, jednog od najjače bombardovanih gradova u Ukrajini, rekao da više od 100.000 stanovnika još uvek čeka na evakuaciju iz te oblasti.

08:23 - Rusija premešta trupe u regione istočne Ukrajine?

Rusija koncentriše trupe i opremu u najmanje tri regiona u blizini istočne granice Ukrajine, pokazuju satelitski snimci, prenosi The Guardian.

Prema fotografijama koje je objavila kompanija Maxar Technologies, konvoj oklopnih vozila i kamiona primećen je na autoputu u selu Viljhuvatka, u blizini Harkova, tokom vikenda, izvestio je britanski list.

Kako se navodi, više prostora na kojima je raspoređena oprema pripremljena za transport, takođe su primećeni u vazdušnoj bazi u Hersonu 7. aprila, a neka vozila imaju oznaku Z.

Navodno je ranije ove nedelje primećen i konvoj vojnih vozila u blizini Bilokurakina u regionu Luganska u istočnoj Ukrajini, prenosi The Guardian.

08:12 - Zelenski ponudio razmenu Medvedčuka za zarobljene Ukrajince

07:53 - Ukrajinska vojska: Novi vazdušni napadi na Harkov i Marijupolj

Generalštab ukrajinske vojske saopštio je da ruske snage nastavljaju sa vazdušnim napadima na Harkov i Mariupolja, kao i u oblasti Zaporožja.

Na području Marijupolja ofanziva se fokusira na metalurški kompleks "Azovstal" i morsku luku, navodi se u saopštenju.

07:52 - "Tvrdnje SAD o upotrebi hemijskog oružja provokacija"

Ambasada Rusije u Vašingtonu saopštila je da su izjave američkog Stejt departmenta o mogućnosti da Rusija upotrebi hemijsko oružje u Ukrajini provokacija i da nisu potkrijepljene dokazima.

- Skrećemo pažnju na provokativne izjave portparola Stejt departmenta Neda Prajsa tokom brifinga 12. aprila o mogućnosti da naša zemlja koristi hemijsko oružje u vezi sa navodnim neuspesima specijalne vojne operacije u Ukrajini. Ned Prajs se ponovo istakao praznim čavrljanjem, koje nije potkrepljeno ni jednim dokazom - ističe se u saopštenju na Telegramu.

07:45 - Zelenski: Kako im sve ide po planu uz tolike ruske žrtve?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbacio je danas tvrdnje Moskve da rat protiv njegove zemlje ide kako je planirano, i upitao kako je predsednik Vladimir Putin mogao da odobri takav plan koji uključuje veliki broj ruskih žrtava. Putin je juče saopštio da se "specijalna operacija u Ukrajini", koja ima "jasne i plemenite ciljeve" odvija prema planu i uz minimalne gubitke, a prema poslednjim podacima Moskve koji su saopšteni 25. marta, od početka invazije ubijen je 1.351 vojnik, dok Ukrajina tvrdi da je stvarni broj ruskih žrtava blizu 20.000, prenosi Rojters.

- U Rusiji je još jednom saopšteno da njihova takozvana ''specijalna operacija'' navodno ide po planu. Ali, da budem iskren, niko u svetu ne razume kako je do takvog plana uopšte moglo da dođe. Kako je moglo da dođe do plana koji predviđa pogibiju desetina hiljada sopstvenih vojnika za nešto više od mesec dana rata? Ko bi mogao da odobri takav plan - saopštio je danas Zelenski u video obraćanju.

Zelenski je upitao i "koliko bi mrtvih ruskih vojnika bilo prihvatljivo za Putina", navodeći raspon od desetina hiljada do stotina hiljada žrtava, a kao poređenje je izneo podatak da je "Moskva izgubila više ljudi za 48 dana od početka rata u Ukrajini, nego u desetogodišnjem ratu u Avganistanu od 1979. do 1989. godine".

Ukrajinski predsednik je rekao da, iako se neki ismevaju Rusima, njihovim neuspesima na terenu i lošijoj tehnologiji, njihovi protivnici nisu baš "beznadežni".

- Moramo da razumemo da nisu svi ruski tenkovi zaglavljeni u poljima, da ne beže baš svi neprijateljski vojnici sa bojnog polja i da nisu svi oni regruti koji ne znaju kako da pravilno drže oružje - naglasio je Zelenski.

On je još dodao da to ne znači da Ukrajinci "treba da ih se plaše" kao i da se "ne smeju umanjivati postignuća" ukrajinske vojske, navodi britanska agencija.

07:32 - Predsednici Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije u Kijevu

Predsednici Poljske Andžej Duda, Litvanije Gitanas Nauseda, Letonije Egils Levits i Estonije Alar Karis otputovali su u posetu Kijevu. Nauseda je naveo da u Kijev idu sa čvrstom porukom političke podrške i vojne pomoći.

- Litvanija će nastaviti da podržava borbu Ukrajine za suverenitet i slobodu. Zajedno do pobede - napisao je Nauseda na Tviteru.

Oni će se u Kijevu sastati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, a tema sastanka trebalo bi da bude pomoć ukrajinskoj vojsci i civilnom stanovništvu.

07:26 - Peskov:Prvo proveriti izveštaje o hapšenju Medvedčuka

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je sinoć da je potrebno proveriti informacije o hapšenju ukrajinskog političara Viktora Medvečuka pre iznošenja bilo kakvih komentara.

- Video sam Medvedčuka. Ne mogu da kažem koliko je ovo tačno. Bilo bi pogrešno reći nešto bez ikakve potvrde - rekao je Peskov novinarima, komentarišućii informacije o pritvaranju Medvedčuka.

1 / 6 Foto: Profimedia

07:15 - Bajden indirektno optužio Putina za genocid

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da sposobnost Amerikanaca da plate benzin ne bi trebalo da zavisi od toga da li će neki diktator na drugom kraju sveta započeti rat i "počiniti genocid".

Bela kuća nije odmah odgovorila na zahtev da prokomentariše ovu izjavu predsednika SAD, prenosi Rojters.

Bajden je više puta nazivao ruskog predsednika Vladimira Putina ratnim zločincem, ali do sada nije izjavljivao da je u Ukrajini počinjen genocid, dodaje britanska agencija.

1 / 6 Foto: Profimedia

07:00 - Rusija: "Ukrajina sprema nove montirane snimke"

Ukrajina priprema provokaciju sa montiranim snimcima u gradu Irpenju na periferiji Kijeva kako bi za to optužila Rusiju, rekao je sinoć načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.