JAPANSKA PRINCEZA RADI KAO NEPLAĆENA VOLONTERKA? Odrekla se svega zbog LJUBAVI, a sada je zaposlena OVDE!
Bivša japanska princeza Mako, Foto: Profimedia

skandal

JAPANSKA PRINCEZA RADI KAO NEPLAĆENA VOLONTERKA? Odrekla se svega zbog LJUBAVI, a sada je zaposlena OVDE!

Mako i Kei su se upoznali 2013. godine kada su oboje studirali na Međunarodnom hrišćanskom univerzitetu u blizini Tokija, gde je ona studirala umetnost i kulturno nasleđe

Objavljeno: 11:06h

Bivša japanska princeza Mako, koja se odrekla svojih titula i isplate od 1,3 miliona dolara, sada je navodno neplaćena volonterka u Metropoliten muzeju u Njujorku. Razlog zašto je Mako odustala od svega je ljubav, njen muž je običan čovek kojeg je upoznala na fakultetu.

Mako Komuro, 30, sada radi u kolekciji azijske umetnosti kultnog muzeja i pomaže u postavljanju izložbe slika inspirisanih životima monaha iz 13. veka, koje predstavljaju budizam, navodi Japan Times.

Muzej se nalazi na Upper East Side-u i udaljen je deset minuta vožnje od jednosobnog stana u Hells Kitchen-u koji deli sa suprugom, budućim advokatom Kei Komur (30). Iako žive u jednosobnom stanu, navodno je luksuzno uređen. Zgrada je opremljena biciklističkom teretanom Peloton, joga studiom, zatvorenim spa centrom, golf simulatorom, roštiljem, stonim tenisom, bibliotekom i konsijeržom. Jednosobni stanovi u toj zgradi se iznajmljuju za 4.809 dolara mesečno, dok su dvosobni stanovi po ceni od 7.085 dolara.

1 / 5 Foto: Profimedia

Par je bio veren osam godina pre nego što su se venčali prošlog oktobra. Njihovo venčanje je bila mala građanska ceremonija u Tokiju. Pošto je samo muškim članovima japanske kraljevske porodice dozvoljeno da se udaju za obične ljude, Mako je odlučila da više neće biti princeza i da njeni sinovi neće biti u redu za tron. Sve da se udaju iz ljubavi.

Mako i Kei su se upoznali 2013. godine kada su oboje studirali na Međunarodnom hrišćanskom univerzitetu u blizini Tokija, gde je ona studirala umetnost i kulturno nasleđe. Zatim je nastavila da radi kao specijalni istraživač na Muzeju Univerziteta u Tokiju. Takođe je studirala istoriju umetnosti na Univerzitetu u Edinburgu u Škotskoj i magistrirala muzejske i galerijske studije na Univerzitetu Lester u Engleskoj 2016. godine, prenosi People.

1 / 4 Foto: Profimedia

Mako je ćerka prestolonaslednika Fumihita i nećaka vladajućeg japanskog cara Naruhita. Ona i Kei su se "nezvanično verili" 2017. godine, a planirali su venčanje u novembru 2018.

U Japanu je najpre ta vest dočekana sa oduševljenjem, ali je potom izbio skandal kada se otkrilo da njegova majka, udovica Kajo (Kajo), nije vratila 35.000 dolara svom bivšem vereniku da bi platila školarinu svom sinu. Kritičari su odmah napali Keija jer želi da se oženi princezom samo zbog novca ili slave.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.