JOŠ JEDAN KINDER PROIZVOD POVUČEN SA RAFOVA: Zbog moguće kontaminacije OPASNOM BAKTERIJOM!
Kinder, Foto: Profimedia

SALMONELA

JOŠ JEDAN KINDER PROIZVOD POVUČEN SA RAFOVA: Zbog moguće kontaminacije OPASNOM BAKTERIJOM!

Povlačenje proizvoda pokrenuto je u nekoliko zemalja, uključujući Belgiju, Francusku, Nemačku, Irsku, Luksemburg i Britaniju, saopštila je EU

Objavljeno:

Državna inspekcija je u ponedeljak prijavio povlačenje poklon kesice Kinder od 193 grama sa rokom trajanja od avgusta i septembra 2022. od belgijskog proizvođača Ferrero Ardennes iz razloga predostrožnosti zbog moguće kontaminacije salmonelom.

Proizvod nije usaglašen sa Uredbom Evropskog parlamenta i Saveta od 28. januara 2002. godine o utvrđivanju opštih principa i uslova zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za bezbednost hrane i uspostavljanju procedura u oblasti bezbednosti hrane.

Navode da su detalji opoziva dostupni na sajtu Lidla Hrvatska, koji je uvoznik proizvoda.

Proizvodi su već opozvani: Kinder mini jaja, Kinder Surprise Maki, Kinder Schokobons i Kinder Happi Moments. Italijanski proizvođač čokolade Ferrero povukao je deo asortimana Kinder čokolade iz prodavnica u SAD zbog moguće kontaminacije salmonelom, čime je povlačenje iz Evrope prošireno na drugu stranu Atlantika.

Kinder jaje
Kinder jajefoto: Printscreen / Twitter / Hristina Stojiljković

Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) izvestila je u sredu da istražuje moguću vezu između 134 slučaja salmonele u najmanje devet evropskih zemalja i konzumiranja čokoladnih proizvoda. Većina potvrđenih slučajeva prijavljena je u Velikoj Britaniji, ukupno 63, a verovatni ili potvrđeni slučajevi prijavljeni su i u Francuskoj, Irskoj, Belgiji, Nemačkoj, Luksemburgu, Holandiji, Švedskoj i Norveškoj.

Povlačenje proizvoda pokrenuto je u nekoliko zemalja, uključujući Belgiju, Francusku, Nemačku, Irsku, Luksemburg i Britaniju, saopštila je EU.

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.