Pakistanski premijer pozvao na proteste zbog odluke Vrhovnog suda
Imran Kan, Foto: Profimedia

protesti

Pakistanski premijer pozvao na proteste zbog odluke Vrhovnog suda

Politička kriza nastala je u nedelju odobrenjem pakistanskog predsednika Arifa Alvije za raspuštanje parlamenta i pripremu prevremenih izbora na zahtev Kana koji je odbacio glasanje o poverenju Vladi

Objavljeno:

Pakistanski premijer Imran Kan izjavio je danas da će se boriti za zaštitu suvereniteta države i pozvao pristalice na ulične proteste, nakon što je Vrhovni sud njegovo raspuštanje parlamenta proglasio neustavnim.

Vrhovni sud Pakistana je juče Kanovo odbacivanje zahteva parlamenta da glasa o poverenju u Vladu proglasio nezakonitim i zatražio da se u subotu ponovo glasa o nepoverenju.

Opozicioni poslanici koji su i prvi put želeli da pokrenu postupak glasanja, saopštili su da imaju 172 glasa od 342 poslanika, nakon što je nekoliko članova Kanove vladajuće stranke i koalicioni partner prebegao.

Kan je obećao da neće prihvatiti rezultate glasanja o nepoverenju i pozvao Pakistance na mirne proteste u nedelju uveče.

Politička kriza nastala je u nedelju odobrenjem pakistanskog predsednika Arifa Alvije za raspuštanje parlamenta i pripremu prevremenih izbora na zahtev Kana koji je odbacio glasanje o poverenju Vladi.

1 / 4 Foto: Profimedia

Kan je optužio opoziciju da je u dosluhu sa SAD u pokušaju da ga svrgne zbog njegovih spoljnopolitičkih odluka u prilog Kini i Rusiji.

Bonus video:

15:35

VECERNJI DNEVNIK 08.04.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.