"PRE ILI KASNIJE, UVOZ RUSKOG GASA ĆE PRESTATI": Američki analitičar tvrdi da sankcije ne utiču na stav Moskve
Ilustracija, Foto: Profimedia, AP

analiza

"PRE ILI KASNIJE, UVOZ RUSKOG GASA ĆE PRESTATI": Američki analitičar tvrdi da sankcije ne utiču na stav Moskve

Bremer smatra da je odluka Zapada da naoruža Ukrajinu bila mnogo efikasnija od direktnog mešanja u rat u Ukrajini

Objavljeno:

Američki analitičar Ijan Bremer smatra da će Evropa pre ili kasnije prestati da uvozi ruski gas. On je ocenio da postojeće sankcije ne utiču na promenu stava Rusije prema Ukrajini.

Bremer, koji je predsednik konsultantske kompanije Eurasia Group, istakao je to nakon što je najavljeno da će Evropska unija zabraniti i uvoz uglja iz Rusije. Drugi eksperti su takođe rekli za Euronevs da Rusija neće osetiti sankcije dok ne prestane da kupuje njen gas.

Bremer smatra da je odluka Zapada da naoruža Ukrajinu bila mnogo efikasnija od direktnog mešanja u rat u Ukrajini. On je naglasio da je to dovelo do toga da Rusija nije uspela da svrgne ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i zašto nije uspela da zauzme Kijev. On je rekao da se zbog toga fokusirala na ratište na istoku Ukrajine.

Za njega su međunarodni napori da se zaustavi uvoz ruskih energenata „prava stvar”. On je podvukao da će Evropa pre ili kasnije prestati da uvozi ruski gas.

1 / 5 Foto: Profimedia, Grad Vršac

"Kada imate vladu optuženu za ratne zločine, činjenica je da je veliki deo novca koji se daje Rusiji zapravo novac iz Evrope. Takvo ponašanje postaje veoma, veoma veliki izazov. Da li će to biti slučaj u narednih nekoliko nedelja ili meseci?“ Pre ili kasnije, uvoz ruskog gasa će prestati“, zaključio je Bremer, prenosi Euronevs.

Evropska unija je najavila dodatni paket sankcija Rusiji.

Bonus video:

03:03

PROFESOR BJEGOVIĆ: Deo političara se priklonio stranim silama i time izazvao revolt, a kad treba, nema nikog da brani svoju zemlju

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.