BORELJ KOMENTARISAO NAVODNE ZLOČINE U BUČI! Pomenuo je samo 1 reč
Žozep Borelj, Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

ŠEF DIPLOMATIJE EU

BORELJ KOMENTARISAO NAVODNE ZLOČINE U BUČI! Pomenuo je samo 1 reč

Kijev, naime, optužuje ruske snage da su u tom gradu počinile ratni zločin ubijajući civile, dok Moskva to kategorički odbacuje i tvrdi da je reč o "još jednoj provokaciji"

Objavljeno:

Šef diplomatije EU Žozep Borelj komentarisao je danas događaj u ukrajinskom gradu Buči i rekao da on to ne bi nazvao genocidom.

"Reč genocid bih iskoristio za mnogo strašnije stvari", rekao je Borelj u intervjuu radio stanici COPE, prenosi agencija RIA Novosti.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Događaji u gradu Buči doveli su do nove serije uzajamnih optužbi Rusije i Ukrajine.

Kijev, naime, optužuje ruske snage da su u tom gradu počinile ratni zločin ubijajući civile, dok Moskva to kategorički odbacuje i tvrdi da je reč o "još jednoj provokaciji".

1 / 6 Foto: Profimedia

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je Buču. On je pregledao put na kome je ruska kolona upala u zasedu i razgovarao sa lokalnim stanovništvom.

On je ponovio da je Rusija izvršila ratne zločine i genocid u Ukrajini.

1 / 5 Foto: Profimedia

EU će poslati tim istražitelja u Ukrajinu da ispita navodne ratne zločine na terenu, objavila je u ponedeljak predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, nakon telefonskih razgovora sa predsednikom zemlje Volodimirom Zelenskim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.