"EKSTREMNO SLOŽENA OPERACIJA": Crveni krst nije siguran da će se evakuacija civila iz MARIPOLJA dogoditi DANAS!
Ilustracija, Foto: Profimedia

"EKSTREMNO SLOŽENA OPERACIJA": Crveni krst nije siguran da će se evakuacija civila iz MARIPOLJA dogoditi DANAS!

Portparol Juan Votson rekao je na brifingu UN u Ženevi da je humanitarna grupa poslala tri vozila ka Mariupolju i liniji fronta između ukrajinskih i ruskih snaga

Objavljeno: 13:16h

Medjunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) saopštio je danas da nije siguran da će se planirana isporuka pomoći Marijupolju i evakuacija civila iz opkoljenog ukrajinskog grada dogoditi danas, prenose agencije.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Portparol Juan Votson rekao je na brifingu UN u Ženevi da je humanitarna grupa poslala tri vozila ka Mariupolju i liniji fronta izmedju ukrajinskih i ruskih snaga.

Po njegovim rečima,Crveni krst nije dobio dozvolu da kamionima preuzme humanitarnu pomoć i vozila su otišla bez prethodno dostavljenog humanitarnog materijala.

Desetine autobusa koje su okupile ukrajinske vlasti da izvedu ljude takodje nisu počele da se približavaju liniji podele, rekao je on.

1 / 8 Foto: Profimedia

Votson je to nazvao "ekstremno složenom" operacijom.

On je rekao da se nada da bi na "hiljade" ljudi moglo biti prebačeno, a da će njihova destinacija biti u delovima Ukrajine manje pogodjenim borbama koje traju od ruske invazije 24. februara.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.