TURSKA SPREMNA DA GARANTUJE ZA UKRAJINU! Oglasio se Erdogan, rekao da je OVA odluka Moskve zaista VAŽNA!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

TURSKA SPREMNA DA GARANTUJE ZA UKRAJINU! Oglasio se Erdogan, rekao da je OVA odluka Moskve zaista VAŽNA!

Erdogan je rekao na letu iz Uzbekistana da su razgovori u Istanbulu, gde je Ukrajina predala Rusiji pisane predloge za okončanje rata, dali "značajan zamah" ovom procesu.

Objavljeno:

Turska je spremna da principijelno garantuje za Ukrajinu, ali detalji takvog formata treba da se razrade, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i dodao da je odluka Moskve da ublaži obim operacija u blizini Kijeva i Černihiva "zaista važna".

Turska je članica NATO-saveza i deli pomorsku granicu sa Ukrajinom i Rusijom u Crnom moru, ima dobre veze sa obe zemlje i ponudila je da posreduje u konfliktu. Ankara podržava Ukrajinu, ali se protivi sankcijama Moskvi, a ove sedmice je bila domaćin direktnih pregovora dve strane. Erdogan je rekao na letu iz Uzbekistana da su razgovori u Istanbulu, gde je Ukrajina predala Rusiji pisane predloge za okončanje rata, dali "značajan zamah" ovom procesu.

Turski predsednik je dodao da će ponoviti ponudu predsednicima Ukrajine i Rusije Volodimiru Zelenskom i Vladimiru Putinu da razgovaraju.

1 / 8 Foto: Profimedia

- Kada je reč o garancijama, mi možemo da budemo jedna od zemalja koje će garantovati za bezbednost Ukrajine, spremni smo za to u principu, ali naravno detalje treba razraditi - rekao je Erdogan, a prenosi stanica NTV.

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.