SAVETNIK ZELENSKOG OTKRIO NEOČEKIVANE DETALJE PREGOVORA!
Pregovori Ukrajine i Rusije, Foto: EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H

definitivno otišli korak dalje

SAVETNIK ZELENSKOG OTKRIO NEOČEKIVANE DETALJE PREGOVORA!

Juče je održana nova runda mirovnih pregovora Kijeva i Moskve, na kojoj je, kako se čini, postignut napredak u okončanju sukoba

Objavljeno: 11:52h

Pregovori između Rusije i Ukrajine su "definitivno otišli korak dalje", rekao je Igor Žovkva, zamenik šefa kabineta predsednika Volodimira Zelenskog.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Rekao je da na pregovorima u Istanbulu, koji su održani juče, ruska strana prvi put nije davala ultimatume i crvene linije, već je saslušala ukrajinsku stranu.

Međutim, na pitanje o istočnim regionima, Žovkva je za BBC Radio 4 rekao da Ukrajina neće trgovati "nijednim inčom teritorije".

Istakao je da Rusija nije povukla trupe iz Kijeva ili Černigova, iako je juče rekla da će smanjiti svoje operacije u ovim regionima.

Da podsetimo, juče je održana nova runda mirovnih pregovora Kijeva i Moskve, na kojoj je, kako se čini, postignut napredak u okončanju sukoba.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H

Rusija je rekla da će preduzeti dva koraka ka deeskalaciji sukoba u Ukrajini - povlačenje nekih trupa i mogućnost održavanja sastanka Putina i Zelenskog istovremeno sa ratifikacijom sporazuma.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.