SIRENE ZA UZBUNU I ZVUK PUCNJAVE: Kako je protekla noć u prestonici Ukrajine?
Ilustracija, Foto: Printscreen, Profimedia

borbe oko grada

SIRENE ZA UZBUNU I ZVUK PUCNJAVE: Kako je protekla noć u prestonici Ukrajine?

Dan u glavnom gradu Ukrajine počeo je sirenama za uzbunu

Objavljeno: 11:07h

Sinoć su se u okolini Kijeva čule sirene za uzbunu i zvuk pucnjave, ali samu prestonicu Ukrajine nisu granatirale ruske snage, rekao je zamenik gradonačelnika Nikola Povoroznik.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

- Noć je protekla relativno mirno, uz zvuke sirena i pucnjave iz borbi oko grada, ali u samom gradu nije bilo granatiranja - rekao je on, prenosi Sky News.

BBC takođe javlja da su u blizini Kijeva jutros ponovo odjekivale eksplozije.

Dan u glavnom gradu Ukrajine počeo je sirenama za uzbunu, nakon čega su se čule glasne eksplozije iz pravca predgrađa. Vibracije su se, kako se dodaje, osetile i u centru Kijeva.

1 / 9 Foto: Printscreen/Facebook/ДСНС України

Dopisnik BBC-a koji se nalazi u Kijevu napisao je na Tviteru da se sa rubova grada čuju zvuci artiljerije.

On je napomenuo da nije jasno da li su eksplozije izazvale ruske ili ukrajinske snage, ili i jedne i druge.

"Vreme će pokazati da li Rusija govori istinu"

Gradonačelnik Černigova, Vladislav Atrošenko, rekao je da bi rusko obećanje da će smanjiti svoje napade na Kijev i Černigov bila dobra vest ako bi joj se moglo verovati.

On kaže da je tek juče došlo do "neljudskog artiljerijskog granatiranja nekoliko stambenih naselja u gradu, gde je hospitalizovano oko 35 ljudi, gde su ljudi izgubili noge, a neki su poginuli".

Rekao je da nikada nije mislio da će morati da traži zamrzivače kako bi u njima čuvali tela jer su mrtvačnice pune, ili da moraju da nađu radnike da prave dodatne sanduke.

- Rusi često govore jedno, a zapravo se dešava nešto drugo. Koliko je istine u tim rečima, tek će vreme pokazati. Trenutno se prema tim rečima odnosimo veoma oprezno - dodaje on.

Rusija je juče, nakon pregovora sa Ukrajinom u Istanbulu, najavila da će drastično smanjiti opreacije u blizini Kijeva i Černigova.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazio je sinoć skepticizam u pogledu obećanja Rusije da će se povući i rekao da "ne vidi nikakvu osnovu" da veruje rečima države koja "nastavlja da se bori za naše uništenje".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.