RUSI I UKRAJINCI RAZMENILI ZAROBLJENIKE: Prvi put od početka rata!
Ilustracija, Foto: Profimedia

najnovija vest

RUSI I UKRAJINCI RAZMENILI ZAROBLJENIKE: Prvi put od početka rata!

Vereščuk je rekla da je 11 ruskih civilnih pomoraca spašenih u blizini crnomorskog lučkog grada Odese razmenjeno za 19 ukrajinskih civilnih članova posade broda koje je držala Moskva

Objavljeno:

Rusija i Ukrajina razmenile su zarobljenike, potvrdili su u četvrtak zvanični Kijev i Moskva, što je, kako je Ukrajina rekla, prva razmena vojnika otkako je Moskva pre mesec dana naredila ulazak vojske u Ukrajinu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Sledeći naredbu predsednika Volodimira Zelenskog, dogodila se prva puna razmena ratnih zarobljenika. U zamenu za deset zarobljenih okupatora spasili smo deset naših vojnika", napisala je ukrajinska potpredsednica vlade Irina Vereščuk na Fejsbuku, misleći na ruske i ukrajinske vojnike.

1 / 6 Foto: Profimedia

Vereščuk je takođe rekla da je 11 ruskih civilnih pomoraca spašenih u blizini crnomorskog lučkog grada Odese razmenjeno za 19 ukrajinskih civilnih članova posade broda koje je držala Moskva.

“Potvrđujem informaciju o razmeni deset ruskih vojnika zarobljenih na ukrajinskoj teritoriji za deset ukrajinskih vojnika. Takođe je došlo do razmene ruskih civilnih mornara za ukrajinske civilne mornare", rekao je ruski Ombudsman Tatjana Moskalkova.

Bonus video:

03:47

Mariupolj posle sukoba izgleda kao grad iz horor filmova

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.