PESKOV POTVRDIO! Abramovič učestvovao u organizaciji PREGOVORA sa Ukrajinom
Roman Abramovič, Foto: EPA/Anthony Anex

POTVRĐENO

PESKOV POTVRDIO! Abramovič učestvovao u organizaciji PREGOVORA sa Ukrajinom

Mediji su ranije preneli da je Abramovič navodno otputovao u Belorusiju, gde su se održavali pregovori Kijeva i Moskve

Objavljeno: 11:40h

Biznismen Roman Abramovič zaista je učestvovao u početnoj fazi organizovanja pregovora između Ruske Federacije i Ukrajine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Stvarno je učestvovao u početnoj fazi pregovora. Sada su pregovori u toku između dve pregovaračke strane - ruske i ukrajinske - rekao je Peskov.

1 / 8 Foto: Profimedia

Ranije je Wall Street Journal, citirajući svoje izvore, preneo da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski savetovao američkog predsednika Džoa Bajdena da privremeno ne uvede restriktivne sankcije protiv Abramoviča, jer bi mogao da pomogne u pregovorima sa Rusijom.

Da podsetimo, neki mediji su u prvim danima specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini preneli reči njegovog portparola, koji je potvrdio da ruski milijarder Roman Abramovič pokušava da posreduje u mirnom okončanju rata u Ukrajini.

Portparol vlasnika Čelsija potvrdio je da je Romana Abramoviča kontaktirala ukrajinska strana za podršku u postizanju mirnog rešenja, i da otada pokušava da pomogne.

- S obzirom na to šta je u pitanju, molimo vas za razumevanje zašto nismo komentarisali ni situaciju kao takvu ni njegovu umešanost - rekao je tada njegov portaporol.

The Jerusalem post je tada preneo da je milijarder bio u Belorusiji, gde su se na početku vodili mirovni pregovori, na poziv Kijeva.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.