UKRAJINSKI KOMANDANT: Kada budem koristio oružje Velike Britanije, uzviknuću "BOŽE, ČUVAJ KRALJICU!"
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

UKRAJINSKI KOMANDANT: Kada budem koristio oružje Velike Britanije, uzviknuću "BOŽE, ČUVAJ KRALJICU!"

Sve je više naoružanih vojnika na ulicama grada, a građani se mobilišu

Objavljeno:

Ukrajinski komandant Valerij Kurko rekao je da bi kada je koristio protivtenkovsko oružje koje je Velika Britanija poklonila Ukrajini, uzviknuo: „Bože čuvaj kraljicu“.

„Ako budem imao priliku da pritisnem dugme, viknuću: 'Bože čuvaj kraljicu!'“, rekao je 51-godišnji komandant, prenosi The Sun.

Naime, u slučaju da Belorusija krene u rat sa severa ili ruske snage sa zapada, oni će naići na Kurkovu jedinicu sa sedištem u Lavovu. Kurko je komandant 103. brigade Teritorijalne odbrane.

Podsetimo, prošle nedelje ruske snage su raketirale bazu za obuku zapadno od Lavova, ubivši 35 ljudi. Od tada, sve više lavova pokušava da smisli oružje kako bi mogli da brane sebe i svoju zemlju.

„Danas nudimo besplatne ćevape ukrajinskim vojnicima“

Sve je više naoružanih vojnika na ulicama grada, a građani se mobilišu.

1 / 10 Foto: Profimedia

Taras Maselko (36) je u umetničkom prostoru novinarima pokazao 2.000 molotovljevih koktela napravljenih za 103. brigadu.

"Obično održavamo festivale ovde i tamo je vrtić, a sada pravimo ratno oružje. Molotovljevi kokteli, ako sa njima pogodite na pravo mesto, mogu da zaustave tenk", rekao je Maselko.

Mnoge prodavnice, restorani i barovi u Lavovu su i dalje otvoreni, iako je na snazi policijski čas. Vlasnici ugostiteljskih objekata često pokazuju podršku ukrajinskim vojnicima.

"Danas nudimo besplatne ćevape ukrajinskim vojnicima. Slava Ukrajini", stoji u jednom restoranu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.