BAJDEN RAZGOVARAO SA EVROPSKIM LIDERIMA: Ujedinjeni oko Ukrajine
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

predsednik sad

BAJDEN RAZGOVARAO SA EVROPSKIM LIDERIMA: Ujedinjeni oko Ukrajine

U situaciji teške humanitarne vanredne situacije, lideri su obećali da će koordinisati napore kako bi pomogli ukrajinskom stanovništvu koje beži od sukoba ili onima koji su primorani da ostanu kod kuće

Objavljeno:

Predsednik SAD Džozef Bajden i evropski lideri razgovarali su danas o „brutalnoj“ taktici Rusije u Ukrajini, saopštile je Bela kuća.

Bajden je telefonom razgovarao sa liderima Francuske, Nemačke, Italije i Velike Britanije o koordinisanom odgovoru na rusku invaziju na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Razgovor je obavljen uoči Bajdenovog puta u Evropu kasnije ove nedelje, gde će se sastati sa saveznicima iz NATO, liderima G7 i liderima Evropske unije.

1 / 4 Foto: Profimedia

Istovremeno, iz kancelarije italijanskog premijera Marija Dragija je saopšteno da su lideri SAD, Nemačke, Francuske, Britanije i Italije razgovarali telefonom i složili se o važnosti da ostanu ujedinjeni oko Ukrajine.

U situaciji teške humanitarne vanredne situacije, lideri su obećali da će koordinisati napore kako bi pomogli ukrajinskom stanovništvu koje beži od sukoba ili onima koji su primorani da ostanu kod kuće, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

00:51

Ukrajina: Snimak vatre koja buhti u Vasilkivu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.