"TELA VAŠIH VOJNIKA NEMA KO DA ODNESE, TO JE 14.000 MAJKI, OČEVA, DECE" Zelenski uputio jezivu poruku Rusima
Ukrajina, Foto: Printscreen/Facebook/Володимир Зеленський

RATNO STANJE

"TELA VAŠIH VOJNIKA NEMA KO DA ODNESE, TO JE 14.000 MAJKI, OČEVA, DECE" Zelenski uputio jezivu poruku Rusima

- A ta ta tela niko ne odnosi.

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je Rusima da "tela njihovih vojnika leže po bojištima u Ukrajini i da ih nitko ne odnosi".

On je u video poruci objavljenoj u nedelju rano ujutru pitao građane Rusije "kako ne primećuju koliko njihovih sunarodnika je pogunulo u agresiji na Ukrajinu"

- U žarištima posebno teških borbi, prve linije naše obrane preplavljene su telima ruskih vojnika, rekao je ponavljajući da je 14.000 Rusa poginulo u invaziji na njegovu zemlju u videoporuci objavljenoj u nedelju rano ujutru.

- A ta ta tela niko ne odnosi.

Rekao je da može razumeti da Rusija ima gotovo beskrajne rezerve vojnika i vojne opreme, ali da to ne opravdava mirenje sa gubicima.

- Ali želeo bih znati, građani Rusije, šta vam se dogodilo da niste primetili svoje gubitke? To je 14.000 majki, 14.000 očeva, žena, dece, rodbine, prijatelja - a vi ne primećujete?"

Ukrajinske tvrdnje o broju poginulih ruskih vojnika nisu potvrđene, niti je to moguće, niti se mogu prebrojati vojni gubici Ukrajine, koje su čelnici zemlje procijenili na oko 1300 vojnika pre otprilike nedelju dana.

1 / 14 Foto: Profimedia

Moskva je, inače, do sada potvrdila samo oko 500 žrtava među svojim snagama.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.