OGLASIO SE GENERALŠTAB: Ubijen ruski general-pukovnik
Ilustracija, Foto: Profimedia

tragedija

OGLASIO SE GENERALŠTAB: Ubijen ruski general-pukovnik

Generalštab je na Fejsbuku naveo da je Moskva izgubila ogromnu količinu vojne opreme

Objavljeno:

Pripadnik ruske vojske ubijen je u ukrajinskom gradu Černobajevka nakon artiljerijskog napada, tvrdi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Generalštab je u objavi na Fejsbuku precizirao da je stradao komadant 8. kombinovane armije Južnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Andrej Mordivčev.

U dnevnom izveštaju, Generalštab je naveo da se linija fronta nije značajno promenila u poslednja 24 sata, ali da su ukrajinske snage uspele da unište nekoliko kolona s ruskim vojnim osobljem u Nikolajevskoj i Sumskoj oblasti.

Bi-Bi-Si napominje da nije mogao da nezavisno potvrdi ove navode.

"Ubijeno više od 14.400 ruskih vojnika"

Više od 14.400 ruskih vojnika ubijeno je tokom prve tri nedelje rata u Ukrajini, tvrdi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Generalštab je na Fejsbuku naveo da je Moskva izgubila ogromnu količinu vojne opreme, uključujući 1.470 oklopnih transportera, 60 tenkova i više od 100 borvenih aviona i helikoptera, prenosi Bi-Bi-Si.

Bi-Bi-Si nije mogao nezavisno da potvrdi ove navode, ali napominje da su obaveštajni izvori Zapada sugerisali da je oko 7.000 vojnika ubijeno, a između 14.000 i 21.000 ranjeno u ratu.

Bonus video:

05:40

BRZE VESTI 19.03.2022. 14 55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.