GRUZINI KRENULI DA SE BORE U UKRAJINI: Uz zastave ih ispratili put Donbasa (VIDEO)
Gruzini, Foto: RT prntscreen

DOBROVOLJCI

GRUZINI KRENULI DA SE BORE U UKRAJINI: Uz zastave ih ispratili put Donbasa (VIDEO)

Poslednjih sedmica mogli su se čuti pozivi Gruzinima da iskoriste situaciju u Ukrajini gde od 24. februara traje napredovanje ruske vojske

Objavljeno:

Dobrovoljci iz Južne Osetije krenuli su put Donbasa da se bore protiv ruskih snaga.

Njih su uz zastave ispratili put Donbasa, kako se vidi na snimku.

Podsetimo, poslednjih sedmica mogli su se čuti pozivi Gruzinima da iskoriste situaciju u Ukrajini gde od 24. februara traje napredovanje ruske vojske.

"U Ukrajini danas gori i mi Gruzini imamo jedinstvenu priliku da vratimo svoju teritoriju", kaže jedan od njih u video snimku postavljenom na društvene mreže koji je izgleda snimljen negde u Ukrajini, prenosi gruzijski servis RSE-a.

"Mi Gruzini koji smo se borili za slobodu u Ukrajini… takođe smo spremni da se borimo za slobodu Gruzije… Zato vas pozivamo da uzmete oružje u ruke i udarite na neprijatelja. Nikada više nećemo imati takvu šansu".

Za pomoć u odbrani zemlje, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je strance da dođu u Ukrajinu i da se pridruže međunarodnoj legiji. Oko 20.000 ljudi iz 52 zemlje dobrovoljno se javilo da se bore u Ukrajini, rekao je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

(Espreso/RT na ruskom)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.