Tramp danas imenuje Reksa Tilersona za novog šefa diplomatije SAD!
Foto: Reuter

Približavanje rusiji

Tramp danas imenuje Reksa Tilersona za novog šefa diplomatije SAD!

Imenovanje čoveka koji je u bliskim poslovnim odnosima sa Moskvom stići će usred rasprave o hakerskim napadima i navodima o ruskoj umešanosti u predizborni tok
Objavljeno: 08:57h

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp će u utorak imenovati novog šefa američke diplomatije i to će najverovatnije biti direktor kompanije Ekson Reks Tilerson.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Imenovanje čoveka koji je u bliskim poslovnim odnosima sa Moskvom stići će usred rasprave o hakerskim napadima i navodima o ruskoj umešanosti u predizborni tok.

"Saopštiću ime državnog sekretara u utorak ujutro (po lokalnom vremenu)", napisao je Tramp u ponedeljak uveče na Tviteru. Lokalni mediji u SAD ranije su preneli da je favorit za tu funkciju direktor američke multinacionalne nafte i gasne kompanije Ekson Mobil, koji održava bliske poslovne odnose s Rusijom.

foto: AP

Tilerson (64) ima bliske veze s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji mu je 2013. godine uručio orden prijateljstva. Među drugim kandidatima pominju se bivši guverner Masačusetsa Mit Romni, bivši šef američke obaveštajne službe CIA Dejvid Petreus kao i senator Bob Korker. Uticajni senatori iz Demokratske partije i Republikanske partije tražili su nezavisnu istragu o ruskom mešanju u američke izbore, čime bi mogli da uđu u sukob s Trampom oko politike prema Rusiji, ali i oko Trampovog izbora državnog sekretara SAD ako se novoizabrani predsednik odluči za Tilersona. Tramp je pre dva dana odbacio navode iz CIA o ruskom mešanju u američke izbore uz ocenu da su "smešni" i da je to pokušaj da se potkopa njegova pobeda na predsedničkim izborima.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.