NEVIĐEN INCIDENT! Vozač koji je vozio BOLESNU decu iz UKRAJINE popio KAZNU od 1.000 EVRA, a EVO i KAKO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

INCIDENT

NEVIĐEN INCIDENT! Vozač koji je vozio BOLESNU decu iz UKRAJINE popio KAZNU od 1.000 EVRA, a EVO i KAKO!

U subotu je u tršćansku pedijatrijsku bolnicu prevezeno 20 mladih pacijenata obolelih od hroničnih bolesti, dijabetesa i tumora

Objavljeno:

Vozač autobusa italijanskih registracionih oznaka koji je bolesnu decu iz Ukrajine prevozio u bolnicu u Trstu platio je kaznu od hiljadu evra na prolasku kroz Sloveniju jer nije znao da mora da plati putarinu iako je u humanitarnoj misiji.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

Kako je preneo tršćanski list "Primorski dnevnik" koji izlazi na slovenskom jeziku, mladi bolesnici iz Ukrajine protekli su vikend stigli u Trst, a vozača autobusa kaznila je državna fabrika za autoputeve (DARS) prilikom redovne kontrole.

Prevoznik nije imao odgovarajuću dokumentaciju kako bi se dokazalo da je riječ o humanitarnom konvoju za koji se putarina ne plaća.

DARS je početkom marta oslobodio putarine izbeglice iz Ukrajine koji dolaze u Sloveniju zbog rata ili kroz nju prolaze. putarine su oslobođeni i oni koji ih prevoze.

No, u DARS-u kažu da njihovi kontrolori koji nadziru promet moraju biti obavešten o dolasku vozila.

U subotu je u tršćansku pedijatrijsku bolnicu prevezeno 20 mladih pacijenata obolelih od hroničnih bolesti, dijabetesa i tumora.

No, njihovo putovanje Slovenijom ostat će u neprijatnom sećanju, prenose u ponedeljak slovenski mediji.

1 / 7 Foto: Profimedia

Autobus s malim pacijentima na slovenskom autoputu su zaustavili delatnici DARS-a koji su vršili naplatu putarine. Od 2018. godine veća vozila moraju na autoputevim u Sloveniji zbog elektronske naplate putarine moraju imati ugrađen poseban elektronski uređaj koji automatski naplaćuje cestarinu na temelju pređene udaljenosti.

Kako su za Primorski dnevnik rekli vozači spomenutog humanitarnog konvoja, oni za to nisu znali, što su pokušali objasniti kontrolorima na autocesti, no za nastavak putovanja morali su svejedno platiti kaznu od hiljadu evra.

Bonus video:

00:52

Nebojša Čović otvoreno o večitom rivalu i šansama Zvezde za FAJNAL FOR EVROLIGE!

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.